Dejte Davidovi najíst a bude to ok, říká Pastrňákova maminka. Jak tipuje umístění hokejistů?

V sérii se mu zatím nedaří a v zámoří se zvedá i kritika vůči němu.

Co Čech, to trenér! s Marcelou Ziembovou a Slavomírem Lenerem

Maminka hvězdného hokejisty Davida Pastrňáka v pořadu Co Čech, to trenér! na CNN Prima NEWS poradila české reprezentaci, jak jejímu synovi umožnit podat co nejlepší výkon. „Dejte Davidovi najíst a vše bude ok,“ pronesla s úsměvem ve vysílání Marcela Ziembová. Má podle ní domácí výběr na mistrovství světa šanci na medaili?

Pastrňák v úterý od 16:20 proti Kanadě naskočí ke svému prvnímu startu na letošním mistrovství světa. „Dejte Davidovi najíst a vše bude ok,“ doporučila jeho maminka. „Teď už se to snaží hlídat, ale dřív byl jako prokopnutý hrnec. Bylo mu jedno, co a v kolik hodin si dal. Asi tři roky zpátky ho na to upozornil David Krejčí, když mu řekl: ‚Počkej, Pasta, jednou budeš taky přemýšlet, co do té huby strčíš.‘ A už to nastalo, takže díky, Dejve,“ vzpomněla se smíchem.

K TÉMATU: Pastrňák se Zachou nastoupí proti Kanadě v jedné formaci. Trenéři tají, kdo je doplní

Ziembová věří v úspěch. „Říkala jsem synům, že jsem měla letos vnitřní tušení, že tento rok něco vyjde. Jelikož nevyšel Davidovi Stanley Cup, doufám v nějakou placku z mistrovství,“ pronesla.

Asistent trenéra ze zlatého Nagana Slavomír Lener v souvislosti s příjezdem posil – Pastrňákem i Pavlem Zachou – připomněl, že je důležité nerozhodit již sehraný tým. „Nemůžete rozházet lajny. Logicky se tak nabízí, že David s Pavlem budou spolu, a k nim dát Romana Červenku nebo Ondřeje Paláta,“ uvažoval na CNN Prima NEWS.

Zdůraznil však, že letošní český výběr hraje dobře i bez posil. „David i Pavel přinesou do týmu hlavně novou energii, která je potřeba. Přeci jen turnaj je dlouhý. Když chcete udělat medaili, musíte zvládnout 10 zápasů,“ podotkl.

I podle něj má český tým na to zabojovat o nejcennější kov. „Zasloužili by si to nejen hráči, ale i jejich maminky,“ dodal přiléhavě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brankáři zažívají saunu na ledě. Vedra v hale ovlivňují hokej, shodli se Hossa a Hrachovina

Tagy:
medaile mistrovství světa David Pastrňák hokej sport česká hokejová reprezentace národní tým Slavomír Lener Pavel Zacha Co Čech, to trenér! Mistrovství světa v ledním hokeji Marcela Ziembová