Mladík v polském dětském domově rozjel krvavé běsnění. 16letou dívku zabil, další pobodal

Dětský domov v obci Tomislawice, která leží ve středním Polsku nedaleko Warty, se stal v úterý v noci dějištěm krvavého běsnění. Teprve devatenáctiletý mladík nožem zaútočil na tamní obyvatele. O život připravil šestnáctilelou Oliwii a dalších devět lidí zranil. O tragédii informovala polská média s odvoláním na policii.

K brutálnímu útoku, který podle informací polského zpravodajského webu TVN24 měl nejspíše na svědomí 19letý mladík, došlo v úterý necelou hodinu před půlnocí. Nožem těžce zranil kromě šestnáctileté Oliwie, jež jeho řádění nepřežila, také vychovatelku a její čtyři svěřence. Dotyční skončili v nemocnici. Zbylé obyvatele, kteří nevyžadovali hospitalizaci, se podařilo umístit do jednoho z domovů sociální péče, kde jim pomáhal psycholog.

ČTĚTE TAKÉ: Šokující případ týrání malého Kamila v Polsku: Otčím ho poléval horkou vodou, chlapec zemřel

V současné době probíhá na místě vyšetřování. Podle mluvčího policejního ředitelství Mariusze Ciarka je jedním z nejpravděpodobnějších motivů milostný vztah mezi útočníkem Danielem M. a zavražděnou Oliwií. Právě ona ho také mohla vpustit otevřeným oknem do místnosti. Poté mezi milenci došlo k hádce, která vedla ke krvavému činu. Prokuratura prozatím ale prověřuje všechny možné scénáře.

Daniel M. nebyl chovancem domova a po svém běsnění utekl. Policisté se podle mluvčí hned pustili do jeho pronásledování a podezřelého dopadli asi po hodině v jeho bydlišti v obci Warta. Mladík dosud nebyl trestán a v okamžiku zadržení byl střízlivý. Byla mu také odebrána krev na test, zda nebyl pod vlivem narkotik. Nyní ho čeká výslech a do osmačtyřiceti hodin pravděpodobně i obvinění.

Szanowni Państwo, wczorajszej nocy po godzinie 23:00 jeden z mieszkańców Naszej gminy dokonał bestialskiego ataku w...

Posted by Gmina Warta on Tuesday, May 9, 2023

„Pachatel zavraždil šestnáctiletou svěřenkyni tohoto ústavu, zranil také několik dalších dětí, včetně vychovatelky. A zanechal tak v našich srdcích strašnou jizvu, která nás bude provázet po zbytek našich životů. Nemohu najít slova, kterými bych adekvátně vyjádřil to, co teď cítím,“ napsal starosta Warty Krystian Krogulecki na sociální sítě. Podle něj šlo o tragický den pro celou obec a rozhodl se vyhlásit třídenní smutek.

Podívejte se na podobný příběh z Česka:

Tagy: