Masakr v Nizozemsku. Ozbrojený muž střílel na náměstí a v nemocnici, zabil několik lidí

Střelba v Rotterdamu si vyžádala několik mrtvých.

Střelba v Rotterdamu si vyžádala několik mrtvých

Při čtvrteční střelbě v Rotterdamu zemřeli tři lidé. Sdělila to nizozemská policie. Útoky se staly na dvou místech – v jednom obytném domě a v nedaleké fakultní nemocnici Erasmus. Na obou místech pak údajný pachatel založil i požár, který hasiči uhasili. Policie zadržela dvaatřicetiletého vysokoškolského studenta, který podle ní jednal bez kompliců. Motiv činu se stále vyšetřuje, policie se domnívá, že šlo o cílený útok, píší zahraniční agentury.

Podle informací úřadu je mezi mrtvými žena, která žila ve stejném domě jako údajný pachatel. Zraněna byla i její nezletilá dcera, která později zemřela v nemocnici, uvedla policie. Na místě pak muž založil požár, který se podařilo uhasit.

ČTĚTE TAKÉ: Kdo střílel v Bratislavě? Vypadal jako Sandokan, bral drogy a odpaloval petardy, říkají místní

Údajný pachatel se podle rekonstrukce policie následovně přesunul do nedaleké fakultní nemocnice Erasmus. Zastřelil tam muže, který v nemocnici vyučoval, a založil tam požár. Střelba a oheň vyvolaly mezi zdravotníky a pacienty paniku a mnozí začali z areálu prchat. Do nemocnice přijela zásahová jednotka policie, která muže podezřelého ze střelby zadržela.

„Zaskočil nás děsivý incident,“ uvedl starosta Rotterdamu Ahmed Aboutaleb. Podle něj bylo u událostí mnoho svědků a ve městě jsou cítit silné emoce.

Policie podezřívá z útoku dvaatřicetiletého muže, kterého zadržela policejní jednotka u nemocnice. Podle šéfa policie v Rotterdamu Freda Westerbekeho s vyšetřovateli spolupracuje. O jeho motivech policie nic nesdělila. Před několika lety však byl trestán za týrání zvířat.

Tagy: