„Masařka“, kterou vlastnil hvězdný Karel Gott, je na prodej. Má slušně nalétáno

Nejúspěšnější český interpret a držitel řady prestižních ocenění Karel Gott svou lásku k autům nikdy neskrýval. Mezi jeho oblíbence patřily zejména modely značky Mercedes-Benz, kterých za svůj hvězdný život vlastnil hned několik. Jeden z nich je nyní na prodej.

Jedná se o úspěšnou druhou generaci luxusního sedanu třídy E vyrobenou v roce 1995 v provedení 420, tedy s atmosférickým osmiválcovým motorem o objemu 4,2 litru a výkonu 205 kW (279 koní). Hnací sílu na zadní nápravu přenáší automatická převodovka. Při uvedení tohoto modelu na trh automobilka deklarovala zrychlení z nuly na 100 km/h za 6,3 sekundy. Maximální rychlost je pak omezena na 250 km/h.

Do podvědomí motoristů se vůz zapsal nejen přezdívkou masařka, ale také velkou oblibou mezi taxikáři. Zákazníci si jej dodnes kupují zejména kvůli nevídanému prostoru v kabině i zavazadelníku a komfortnímu odpružení podvozku. Ceny v Česku se aktuálně pohybují od 150 až do 500 tisíc korun, záleží na technickém stavu a počtu najetých kilometrů. Pravdou však je, že nabídek na tento model rapidně ubývá.

Mercedes třídy E, jehož prvním majitelem byl mezi lety 1997 a 1998 právě Karel Gott, má dnes „nalítáno“ 300 tisíc kilometrů, jak uvádí prodejce v inzerátu. Dále zmiňuje bohatou výbavu, úplnou servisní historii a pěkný stav. Cena za tento konkrétní exemplář není pevně stanovena, vůz totiž zamíří k zájemci, který nabídne nejvyšší částku.

Tagy: