Chvíle hrůzy fotbalisty Hanouska během zemětřesení: Těhotná manželka rychle běžela pro syna

Fotbalistu Matěje Hanouska s těhotnou manželkou a malým synem zastihlo ničivé zemětřesení přímo v těžce zasaženém Gaziantepu. Díky spoluhráči se mohli rychle vrátit do Prahy. Pro CNN Prima NEWS popsali, jaké byly první okamžiky zemětřesení.

Hanouskovi měli štěstí. S dalšími hráči klubu Ganziatepspor bydleli v moderním areálu, který zkázu přečkal. Nad ránem je přesto vyděsily otřesy. „Vzbudila mě manželka, protože vyskočila z postele v půl páté ráno s takovou intenzitou, jakou jsem ještě neviděl. Někam běžela a bylo jasné, že asi pro syna,“ popsal Matěj Hanousek. „Vzbudily mě rány, spadlo asi nějaké nádobí. Skočila jsem po synovi a až v tu chvíli mi došlo, co se děje,“ sdělila Barbora Hanousková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Strach o fotbalistu po zemětřesení v Turecku trvá. Ještě ho nenašli, tvrdí jeho agent

Těhotná Hanousková se do Turecka vrátila po 10 dnech z Prahy v předvečer katastrofy. „Ani nevím, jestli jsem se bála. Byla jsem hlavně šokovaná,“ řekla fotbalistova manželka. „Popadaly stoly, popadaly židle. V tom areálu mají všechny byty dva obýváky, v jednom jsou popraskané stěny, vlastně úplně rozervané vejpůl,“ sdělil Hanousek.

Rodina se chtěla rychle vrátit domů, v Gaziantepu je ale zavřené letiště. Matěji Hanouskovi tak pomohl spoluhráč. „Náš brankář nějakým zázrakem sehnal soukromý let, v jedenáct večer jsme se domluvili, v půl čtvrté ráno jsme vstávali a odjížděli jsme dvě hodiny z Gaziantepu na letiště do menšího města a odtud do Ankary,“ vysvětlil Hanousek. Dodal, že odtamtud jeli autem pět hodin do Istanbulu, odkud další den letěli do Čech.

Tagy: