Matka popíjela alkohol, její dítě plakalo v kočárku. Strážníci jí naměřili dvě promile

Matka spolu s dvěma dalšími muži popíjela v parku alkohol, zatímco její roční dítě plakalo v kočárku. Bezstarostné posedávání trojice přerušili strážníci městské policie, kteří ženě naměřili téměř dvě promile alkoholu. Dítě spolu s matkou nechali převést na vyšetření do nemocnice. Případ se stal ve slovenském Zvolenu.

Zvolenské strážníky upozornil na trojici posedávající v parku Štefana Višňovského pláč dítěte. „V průběhu pěšího hlídkování městští policisté zjistili, že u plačícího dítěte sedí na lavičce jeho matka, která jevila známky požití většího množství alkoholu,“ uvedla městská policie.

Strážníci se ženy zeptali, zda ona či její dítě nepotřebují pomoct. Žena však téměř nereagovala. „Její chování bylo nekoordinované. Nebyla schopna odpovídat na otázky, proč její dítě pláče a jestli jí něco nechybí,“ popsala městská policie.

Roční dítě bylo již na první pohled zanedbané. Podle informací webu TVnovinky.sk šlo o ženu bez střechy nad hlavou, která dvě noci před tím spala v jedné z ubytoven.

Strážníci proto zavolali záchranou službu, která matku spolu s dítětem převezla do nemocnice na vyšetření. „Městští policisté poskytli dítěti v kočárku vodu a do příchodu zdravotníků mu věnovali patřičnou péči. Ženě naměřili téměř dvě promile alkoholu,“ dodali. O případ se bude zajímat i sociální kurátor.

Tagy: