Žena si z kómatu pamatuje vše, co se dělo. Lékaři jí dávali mizivou šanci na přežití

Děsivý zážitek má za sebou Kirsty Bortoftová z Velké Británie. Utrpěla zástavu srdce a upadla do kómatu. Tvrdí, že si pamatuje vše, co se dělo během 40 minut, kdy byla „mrtvá“.

Měl to být úplně normální den. Kirstyin otec se na konci ledna 2021 nabídl, že pohlídá její tři děti, aby si mohla vyjít na rande se svým snoubencem Stuem. Místo romantické večeře ji Stu našel ležet na pohovce bez známek života. Oči měla otevřené dokořán.

ČTĚTE TAKÉ: Filmová tragédie. V autě našli mrtvou hvězdu Parazita, herec čelil podezření z užívání drog

Podle serveru The Mirror muž zavolal záchranku a okamžitě zahájil resuscitaci. Přivést Kirsty „zpět“ se mu ale nepodařilo. Nepovedlo se to ani záchranářům a žena na 40 minut „zemřela“. Kirsty ale později uvedla, jak Stu řekl, že měla na kůži podivné šestiúhelníkové vzory. Když ji převáželi do nemocnice, záchranáři tvrdili, že má naději na přežití kolem šesti procent.

Kirsty mezitím podle svých slov prožila něco magického. Kromě její nejbližší rodiny nikdo nevěděl, co se děje. „Se sestrou se spojila moje spirituální přítelkyně, která se ptala, co se děje. Řekla, že můj duch je v jejím předním pokoji, a já jsem ji prý požádala, aby sepsala zprávy pro mé chlapce a pro otce,“ popisovala podle webu Kirsty.

Rychlé hojení díky meditaci

Sestra spirituální přítelkyni popsala, že je Kirsty v nemocnici a bojuje o život. „Řekla jsem, že se moje tělo rozpadá a nemyslím si, že bych se do něj mohla vrátit. Ale byla na mě přísná a řekla mi, abych se vrátila,“ popsala.

Kirsty rovněž uvedla, že po návratu do svého těla přesně věděla, co má dělat, aby se uzdravila. „Uvědomila jsem si, že neumíráte, jen vaše tělo jde dál. Došlo mi, že moje mise tu ještě neskončila,“ nechala se slyšet. Hojení se jí prý podařilo urychlit díky meditaci.

PODÍVEJTE SE: Spolykal 68 kapslí s kokainem. Pašerákova cesta skončila na pražském letišti

Tagy: