Otřesný případ v zoo: Matka hodila tříletou dceru medvědům, ta jako zázrakem přežila

Matka hodila dítě medvědům

Uzbeckým Taškentem otřásla šokující událost. V místní zoo matka hodila svoji tříletou dceru do medvědího výběhu. Zvířata nezaútočila a holčička jako zázrakem skončila jen s lehkými zraněními, které způsobil pád. Matka čelí obvinění z pokusu o vraždu.

Chovatelé a návštěvníci v zoo zděšeně sledovali, jak matka hází z několikametrové výškou svou holčičku před medvěda ve výběhu. Ten na dívenku nezaútočil. Medvěd, který se jmenuje Zuzu, se sice k holčičce přiblížil a očichal ji, ale pak se od ní vzdálil a rychle se nechal nalákat do vnitřní části výběhu. Zaměstnanci poté mohli dítě zachránit.

Mluvčí zoologické zahrady v uzbeckém Taškentu uvedl, že se svědci ženě snažili v hrozivém činu zabránit, ovšem marně. „Mladá žena hodila malou holčičku do výběhu medvěda hnědého, a to před zraky všech návštěvníků. Nebylo vůbec jasné, jaký byl její motiv. Návštěvníci i zaměstnanci zoo se ji snažili zastavit, ale nepodařilo se jim to,“ sdělil mluvčí.

Matce hrozí dlouholeté vězení

Dívenka utrpěla při pádu otřes mozku a pohmožděniny. Lékaři ale nenašli ani stopu po zranění od medvědových tesáků nebo drápů. „Byl jí diagnostikován otřes mozku způsobený pádem z pětimetrové výšky a otevřená rána na hlavě. V současné době je její stav normální, ale zůstává pod stálým dohledem,“ dodal mluvčí zoo. Podle místních médií matka holčičky trpí depresemi.

Žena byla zadržena a nyní čelí obvinění z pokusu o vraždu. Hrozí jí minimálně 15 let vězení.

Tagy: