MDŽ po ukrajinsku. Postřílíme vás jako psy, vzkazují ukrajinské vojačky Rusům

Vojenská přehlídka v Kyjevě v roce 2018

Drsný vzkaz ukrajinských vojaček Rusům

Mezinárodní den žen je připomínán především v souvislosti se spravedlností a mírem. Jenže pro to v aktuálně válkou zmítané Ukrajině není místo, na což reagují i ženy ve zbroji. Některé nepřátelům vyhrožují, že je postřílí jako psy, jiné uklidňují národ, že všechno bude zase dobré.

Propaganda bývá jednou z nejsilnějších válečných zbraní a populární data, jako je Mezinárodní den žen, nelze v tomto ohledu přehlížet. Na sociálních sítích se rychle šíří například video, na kterém skupina ukrajinských žen v uniformách a se zbraněmi v rukou vysílá jasný vzkaz ukrajinským, ale i ruským mužům.

„Připojujeme se k našim mužům a ukrajinské armádě. Zničíme nepřítele na každém kousíčku ukrajinské půdy – v každém městě, vesnici, lese a poli. Za každé dítě, ženu, starce, zničený dům, ulici i stodolu vás budeme střílet jako vzteklé psy. Sláva Ukrajině! Smrt nepřátelům!“ provolávají ženy.

Na dalším videu, které se v těchto dnech rychle šíří, je tentokrát samotná žena v uniformě. „Stále jsem naživu, slunce svítí, ptáci zpívají, všechno bude zase dobré. Ať žije Ukrajina,“ vzkazuje vojačka.

Podle údajů z roku 2016 sloužilo v ukrajinské armádě na 50 tisíc žen, z čehož 17 000 vykonávalo přímo funkci vojáka. Nyní se počet žen v ukrajinských ozbrojených silách odhaduje zhruba na 36 tisíc.

Tagy: