Medvědice na Slovensku kousla cyklistu do nohy. Zaútočila na známé turistické stezce

Medvědice s mláďaty (ilustrační foto)

Medvěd na Slovensku napadl cyklistu

Medvědice ve středu zaútočila na dva cyklisty, kteří jeli turistickou stezkou vedoucí na chatu pod Chlebom v pohoří Malá Fatra. Muže kousla do nohy a poškrábala. Na místo útoku přijeli policisté, hasiči a záchranáři. Ti muže převezli do nemocnice v Martině, informuje deník Nový čas.

Dvojici cyklistů tvořili dospělí sourozenci – bratr a sestra. Sestra podle deníku Nový čas uvedla, že medvědici doprovázela celkem tři mláďata.

ČTĚTE TAKÉ: Turista nepřežil pád ve Vysokých Tatrách. Jde o třetí tragické úmrtí během jediného týdne

Okolo šesté hodiny večer vyslalo Operační středisko Zdravotnické záchranné služby Slovenské republiky (OS ZZS SR) na turistickou stezku poblíž obce Turany sanitku. „Po prvotním ošetření záchranáři převezli muže s otevřenou ránou na holeni do Fakultní nemocnice v Martině,“ sdělil pro web noviny.sk zástupce slovenských záchranářů Richard Bolješik.

Zásahový tým pro medvěda hnědého na Slovensku doporučuje, aby se člověk při náhodném setkání velmi tiše vzdálil. „K medvědovi se nikdy nepřibližujte, i když se zdá být klidný. Nedívejte se mu přímo do očí, je to znak agrese,“ píšou na svých stránkách.

Prima ZOOM nicméně připomněla, že pokud člověk narazí na medvědici s mláďaty, hrozí mu velké nebezpečí. Matka se snaží medvíďata za každou cenu ochránit.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Zfetovaná pobodala manžela, pak bourala i s dětmi. Soud ženě z Košic rapidně snížil trest

Tagy: