Skryté poselství šperků za téměř tři čtvrtě milionu. Meghan odkázala i na Dianu

Vévodkyně Meghan ve svém projevu, zveřejněném v sobotu, apelovala na rovnocennou distribuci vakcín proti nemoci COVID-19. Zaujala ale i tím, co měla na sobě. Šperky v hodnotě 25 tisíc liber, tedy v přepočtu téměř tři čtvrtě milionu korun, v sobě navíc skrývají poselství. Jedno odkazuje i na zesnulou princeznu Dianu.

Šperky, které si 39letá vévodkyně ze Sussexu nasadila, odkazují hned na několik věcí. Nejlevnějším z nich je náhrdelník Women's Power, tedy ženská síla. Talisman v hodnotě sta liber, tedy téměř tří tisíc korun, kombinuje symbol ženské Venuše s protestující pěstí. V přívěsku je zasazen i ochranný kámen, která údajně symbolizuje hojnost a osvícení, píše web The Sun.

Při projevu, který Meghan natočila na lavičce ve svém domě v Montecitu v Kalifornii, jenž má hodnotu jedenáct milionů liber – 325 milionů korun, byly vidět i ozdoby, které si vévodkyně nasadila na ruku. Meghan, která si oblékla červené makové šaty od návrhářky Caroliny Herrery v hodnotě více než 35 tisíc korun, svůj outfit doplnila o dva náramky. První, náramek lásky značky Cartier v hodnotě pět tisíc liber – téměř 150 tisíc korun, a dále zlatý náramek v hodnotě téměř 70 tisíc korun.

Hodinky Diana dostala k 21. narozeninám

V řeči, kterou Meghan v rámci koncertu Vax Live pronesla, apelovala na rovnocennou distribuci vakcín proti nemoci COVID-19, zmínila se však i o rovnosti žen, na které podle ní pandemie nepřiměřeně dopadla. A jeden z odkazů na inspirující ženu, která si získala srdce nejen všech Britů, si nasadila na ruku. Jedná se o hodinky značky Cartier, které patřily princezně Dianě, matce jejího manžela prince Harryho.

Krásné zlaté hodinky v původní hodnotě 17 800 liber, tedy více než půl milionu korun, mají podle odhadců nyní daleko vyšší hodnotu. Princezna Diana, jež by 1. července oslavila své 60. narozeniny, hodinky dostala jako dar od svého otce k 21. narozeninám.

Nejedná se však o první šperk, který si Meghan po Dianě nasadila. V říjnu roku 2018 si Meghan vzala motýlkové náušnice, které patřily její zesnulé tchyni. Svůj outfit doplnila i o zlatý náramek s modrými kameny. Šperky, které dostala darem od svého manžela, prince Harryho, si pak nasadila i o rok později, kdy se vrátila z mateřské dovolené zpět do práce.

William se na Meghan nesmírně naštval

První klenot po Dianě si však Meghan veřejně nasadila již v květnu 2018, tedy po svatbě s Harrym. U příležitosti odpolední hostiny si bývalá herečka vzala prsten s akvamarínem, který taktéž patřil Dianě. Poté, co královský pár „utekl“ do USA, se diskutovalo i o tom, že si vévodkyně do kufru přibalila další šperky princezny Diany, a to v hodnotě stovek milionů korun. Princ William se podle zdrojů z paláce velice rozčílil a požadoval, aby Meghan šperky vrátila. To se však nestalo. Problémy mezi Williamem a Meghan však trvají dlouhodobě.

I přes spory královské rodiny Meghan svým výběrem šperků uctila památku své tchyně. Není však jasné, zda se vévodkyně do Británie v červenci vrátí. V době, kdy se bude odhalovat socha Diany, je totiž pravděpodobné, že bude mít těsně před porodem. Mnozí znalci královské rodiny navíc upozornili na fakt, že by se Meghan nemuselo dostat vřelého uvítání.

Tagy: