Mejdan v centru Prahy. Policie zasahovala na akci pro 160 lidí na střeše obchodního centra

Policisté v noci na sobotu zasahovali na další nelegální party. Na pražském náměstí Republiky se akce konala ve střešních prostorách jednoho obchodního centra. Večírku se účastnilo kolem 160 osob, jednalo se o cizince.

„Asi hodinu po půlnoci jsme dostali od městské policie informaci, že se na náměstí Republiky v jednom z obchodních center koná party,“ potvrdil informaci CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jan Daněk.

Podle dosavadních informací se jednalo o obchodní centrum Kotva, večírek se pak konal v jednom z podniků ve střešních prostorách. To však policisté nepotvrdili.

Na místě identifikovali asi 160 osob. „Party se zúčastnili cizinci z celého světa, ze všech kontinentů kromě Austrálie a Antarktidy,“ popsal Daněk.

Cizinci z Mexika, Seychelských ostrovů, ale například i z Venezuely tak budou nahlášeni hygieně. „Za nedodržení protipandemických opatření jim hrozí až třímilionová pokuta,“ uvedl mluvčí pražských policistů.

Na bujarém večírku policisté také zadrželi 24letého cizince. „Intervenoval do zákroku policistů a neuposlechl výzev. Skončil tak s pouty na rukou,“ dodal mluvčí s tím, že muž je podezřelý z přestupku.

Tagy: