Mekyho lidé poznávali i v Anglii, prozradila Žbirkova žena. Chystá vzpomínkový koncert

Londýn byl pro Mekyho Žbirku zásadní, a to nejen proto, že odsud pocházela jeho rodina, ale také skupina Beatles, kterou byl posedlý. Anglie slovenského zpěváka, který loni v listopadu zemřel, přitahovala tak moc, že si zde pořídil byt, a to konkrétně ve čtvrti Muswell Hill. Místem provedla štáb ShowTimu jeho žena Kateřina.

Ve čtvrti Muswell Hill v současné době žije Žbirkův syn David. Ten má nyní plné ruce s přípravou tátova alba Posledné věci. A tak nás na prohlídku bytu Kateřina Žbirková nevzala, prý tam zrovna není uklizeno.

„Jsme ve čtvrti, odkud pochází Mekyho maminka. Zde se s jeho tatínkem seznámila. Byl tu za 2. světové války,“ přiblížila v rozhovoru pro pořad ShowTime Žbirková. Jedním z oblíbených zpěvákových míst bylo i jezírko u Alexandra Palace, kam se ženou chodil krmit labutě, ale také na koncerty. Romantikou to tu doslova dýchá. „A i sem chodila Mekyho maminka s tatínkem za války, je to klidová zóna,“ líčila Žbirková.

Lidé Žbirku prý poznávali i v Anglii. „Stávalo se to docela často, bylo tu hodně Slováků. Oslovovali ho tu. Dokonce tu dělal i takovou malou autogramiádu. Když to viděl jeho strejda, říkal mu, že musí být asi hrozně slavný,“ přiblížila dále Kateřina.

A když už byla redakce CNN Prima NEWS v Londýně, byl by hřích nevstoupit do blízkosti legendárního studia Abbey Road, ve kterém Meky nahrál dvě alba, a tím si splnil životní sen. I tady na něj fanoušci vzpomínají. „Když se dostal dovnitř, bylo to jak v Jiříkově vidění. Bylo to pro něj ale hrozně těžké, protože zároveň chtěl nahrávat,“ dodala na závěr. Zpěváka si jeho fanoušci mohou připomenout i tam anebo na vzpomínkovém koncertu, který se bude konat 21. října v Praze.

Tagy: