Kamarádku měl zabít a tělo zapálit, nešlo o jediný zločin. Za vraždu v Jiříkově padla obžaloba

Státní zastupitelství v Ústí nad Labem podalo obžalobu na recidivistu Karla K., který podle kriminalistů loni v únoru v Jiříkově na Děčínsku zavraždil svou kamarádku a její tělo následně zapálil v lese v Rumburku. Muž je od začátku v případu hlavním podezřelým a zůstává ve vazební věznici.

„Mohu potvrdit, že jsem podal obžalobu pro trestný čin vraždy. Pokud bude obviněný uznán vinným, je ohrožen trestem odnětí svobody v trvání 15 až 20 let, případně i trestem výjimečným,“ uvedl pro CNN Prima NEWS státní zástupce Vladimír Jan.

ČTĚTE TAKÉ: Rodinná tragédie: Tříletá dívka zastřelila svou o rok starší sestru. Zbraň sebrala rodičům

Kriminalisté podle informací CNN Prima NEWS zajistili mnoho stop v autě obviněného, ve sběrném dvoře na odpad v Jiříkově i v samotném domě, kde obviněný s rodinou žil. Právě rodinným příslušníkům několik dnů po vraždě někdo vyhrožoval a policie jim tak na několik týdnů přidělila i 24hodinovou ochranu.

Zkušený zločinec

Za poslední rok Karel K. vyměnil podle informací CNN Prima NEWS několik obhájců. Podle dostupných rozsudků jde přitom o zkušeného zločince. Ve svých 18 letech surově znásilnil 14letou dívku a pokusil se ji zavraždit. Za znásilnění a pokus o vraždu tak skončil na 12 let ve vězení. Součástí trestu bylo i ochranné sexuologické léčení v psychiatrické nemocnici.

Muž si následně změnil příjmení a v prosinci 2015 napadl a rdousil další ženu. V červenci 2019 zase bránil v odchodu ze svého domu jiné ženě, která ale vytáhla nůž a utekla. I tyto případy skončily u soudu a za oba útoky inkasoval Karel K. v roce 2021 podmíněný tříletý trest.

I přes to všechno muž vinu v jiříkovské vraždě odmítá. „Zastavte se ve vazbě v Teplicích, rád vám podám veškerý informace,“ uvedl v lednu u děčínského soudu směrem ke štábu CNN Prima NEWS.

„Co se týče dalších ochranných opatření, toto bych nechal až po projednání hlavního líčení, neboť bude nezbytné pečlivě vyslechnout oba dva znalce,“ doplnil státní zástupce.

Tagy:
vražda znásilnění CNN Prima NEWS Ústí nad Labem Jiříkov Rumburk Policie České republiky okres Děčín