Zima přitvrzuje. Meteorologové varují před sněhem, námrazou i mlhami

Meteorologové varují tento týden před námrazou a mlhami. V některých částech republiky už napadl sníh, což ovlivnilo dopravu. A vzhledem k předpovědi se dá očekávat, že řidiče na horách zimní počasí ještě nějakou dobu potrápí.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) upozorňuje na svém webu před tvorbou náledí a mrznoucích mlh. Z pondělí na úterý dokonce vydal výstrahu pro část Vysočiny a Jihomoravského kraje. „V mlze je nutno snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně. Déletrvající mrznoucí mlhy mohou vést k tvorbě námrazy na komunikacích s nebezpečím smyku,“ předpovídají meteorologové. Podobná situace může v Českomoravské vrchovině nastat také v následujících dnech.

Ve vyšších polohách napadne sníh, nebo se objeví v kombinaci s deštěm. Nejvyšší denní teploty se budou do pátku pohybovat od -2 do 3 stupňů Celsia.

V pondělí na silnici uvízly dva kamiony

Pondělní uvíznutí kamionů v úseku mezi obcemi Bílá a Ostravice v Moravskoslezském kraji mohlo způsobit právě počasí. Vozy zablokovaly silnici a policie musela řídit dopravu kyvadlově. Podle webu Blesk.cz se úsek v zimním období uzavírá často. Kvůli ochraně vody v přehradě Šance se k údržbě silnice nesmí používat sůl, pouze drť.

Tagy: