Jak tráví dovolenou hokejové hvězdy z NHL? Hertl, Vrána a další se podělili o zážitky

Jak tráví sportovci dovolenou

Co dělají hokejisté, když venku pálí slunce a více než k ledu to lidi táhne na koupaliště? Zatímco některé táhne exotika, jiní dávají přednost tuzemsku. Redakce CNN Prima NEWS vyzpovídala české hvězdy z NHL, co v létě zažily.

Dá jim to obrovskou práci, přesto si české hvězdy z NHL, až na některé výjimky, najdou čas na dovolenou. Nejčastěji míří do tepla, ale někteří nepotřebují nejluxusnější zázemí. I když si za následující tři roky vydělají až čtvrt miliardy korun.

„Ano, konala se dovolená. Se ženou jsme ale byli jenom v Chorvatsku. Chorvatsko máme rádi, takže jezdíme tam. Autem, je to super,“ vypráví brankář New Jersey Devils Vít Vaněček.

Nejlépe placený Čech v NHL po příští sezonu Tomáš Hertl rád objevuje nové destinace. Nerad se vrací tam, kde už to zná. „My jsme byli s manželkou na řeckém Mykonosu, sami, bez malého. V únoru, kolem olympiády, jsme pak navštívili Havaj,“ říká útočník San Jose Sharks.

Exotiku si užil i útočník Caroliny Martin Nečas. Zvolil pohádkové souostroví a leckterý fanoušek by s ním asi okamžitě měnil. „My jsme byli na Maledivách, hned po sezoně, bylo to fajn. Teď možná ještě někde plánujeme jeden víkend, ale uvidíme,“ popisuje útočník Carolina Hurricanes.

Někteří ale dali přednost Česku. „Chceme si užít rodinu, rodiče zase malého, protože přeci jenom, ono to uteče a pak jedeme do Ameriky. Léto bylo hezký, bylo teplo, takže jsme strávili spoustu času v bazénu,“ dodává Hertl.

Také Dominik Kubalík se po odpočinku v Mexiku těšil do Česka. A kanonýr Jakub Vrána? Ten v létě republiku raději ani neopustil. „Jsem rád, že jsem doma,“ přiznává útočník Detroit Red Wings Vrána.

Obránce Pittsburghu Jan Rutta si už zvykl, že je letní pauza krátká, a nezahálel – požádal svou partnerku o ruku. „Stihl jsem se zasnoubit a to je asi tak všechno,“ říká. Kdy proběhne veselka, je ale zatím ve hvězdách.

Tagy: