Závodníky ve Varech déšť neodradil, Prima CUP zná své vítěze. Nechyběl olympionik Moravec

Premiérový ročník závodu Prima CUP, který odstartoval v sobotu 20. srpna, provázela nepřízeň počasí. Ani vytrvalý déšť neodradil účastníky závodu Generali Česká pojišťovna Karlovy Vary od startu v závodu. Vybírat mohli ze tří zajímavých tras o délkách 65, 40 a 20 kilometrů. Dorazili i známí sportovci.

Závod odstartoval přímo z historického centra největšího lázeňského města, a to z Divadelního náměstí. Kulisou soutěžícím byla typická lázeňská atmosféra západočeského města, kterou umocňovaly dominanty jako světoznámé Vřídlo, kolonáda či Grandhotel Pupp.

Na trase o délce 65 kilometrů se sešli čeští maratónci v čele s několikanásobným vítězem seriálu Prima CUP Filipem Adelem. Sportovec v závodě zvítězil s náskokem přes dvě minuty před rakouským reprezentantem Alexanderem Stadlerem. Třetí místo obsadil Michal Bubílek. V závodě žen dominovala eliťačka a česká šampionka Milena Kalašová před Michaelou Matuškovou a Jitkou Fleischhansovou.

Nechyběla tombola

Na střední trase byli nejrychlejšími Jan Kočí a Jana Pichlíková. Největší pozornost se však ubírala na ikonu závodu na čtyřiceti kilometrové trase. Tou nebyl nikdo jiný než úspěšný bývalý biatlonista Ondřej Moravec. Mistr světa a trojnásobný olympijský medailista kromě účasti podpořil také mladé závodníky, asistoval totiž u startu dětských závodů a poté rozdával nespočet podpisů a fotografií. Trasu C o délce dvacet kilometrů nejrychleji zvládli Jakub Zaňka a Barbora Lepíková.

Na účastníky čekala také zajímavá tombola, jejíž hlavní cenou byl pobyt pro dvě osoby v karlovarském hotelu Dvorana. Tu losovala legenda československé cyklistiky Antonín Bartoníček.

Seriál Prima CUP pokračuje v pořadí desátým závodem Kross Harrachov. Tradiční podnik přes česko-polskou stranu Krkonoš zařazený do nejvyšší domácí soutěže ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu se uskuteční 3. září. Na závod se zájemci mohou přihlásit online do 31. srpna.

Tagy: