Hráli jsme dva dny a zavíráme, říká Michal David o zákazu zpěvu. Vydělává si jinak

Fotografie z natáčení videoklipu Na dlani od Michala Davida a slovenské zpěvačky Kristíny.

Zákaz zpívání a koncertování vyřešil Michal David po svém. Rozhodl se natáčet klipy a pomáhat mladým talentům, jako je například skupina YesBrothers. Pauzy ale využil i k natočení videoklipu se slovenskou zpěvačkou Kristínou. Ta prozradila, jaká je současná situace se zpěvem na Slovensku.

Od pondělí v Česku platí nouzový stav a s ním i řada opatření, která hlavně pro zpěváky znamenají zásadní změnu – zákaz zpěvu na veřejnosti. „Co na to můžeme říkat, (ministr zdravotnictví Roman) Prymula tak rozhodl a musíme to akceptovat,“ přijal situaci zpěvák a skladatel Michal David.

Problémem jsou především muzikály. „My jsme odpremiérovali Kata Mydláře v Divadle Broadway. Hráli jsme v sobotu a v neděli a v pondělí to zavíráme, nedá se nic dělat. Doufejme, že to bude jen 14 dní, protože pak by to bylo likvidační,“ přiznal.

Michal má ale i tak spoustu práce, která se dá dělat v nouzovém stavu. Chystá nové album, které by chtěl vydat ještě před vánočními svátky, a do toho pomáhá novým talentům.

„Snažím se pomáhat takové mladé dvojici, která si říká YesBrothers. Honzík a Miloš jsou bráchové, kteří jsou strašně talentovaní, tak jsem jim pomohl natočit klip a dělám jim producenta,“ prozradil zpěvák s tím, že ale skupině do ničeho nemluvil a pouze se snažil podpořit jejich talent a potenciál. „Řekl, že chce, abychom byli sami sebou, takže muzika je na nás,“ uvedl Miloš.

Podívejte se, jak to v zákulisí vypadalo:

David přiznal, že i tato práce ho baví, i když to není zpívání a koncertování. „Plus jsme natočili klip s Kristínou. Budeme holt točit klipy a skládat písničky, když nemůžeme zpívat,“ smířil se zpěvák.

Slovenskou zpěvačku Kristínu oslovil sám. „Měl jsem mít v Bratislavě koncert k mým šedesátinám a tam jsem si ji pozval jako hosta. No a tak mě napadlo, že bychom měli mít nějakou písničku, duet. A když už písničku, tak jsme udělali i klip,“ prozradil David.

Zpěvák doufá, že si s Kristínou v příštím roce novou píseň společně zazpívají i před publikem. V červnu by měl totiž proběhnout zmíněný koncert v Bratislavě, na který je prodáno 10 tisíc vstupenek a na pražský koncert je prodaných dokonce 32 tisíc vstupenek.

Michal David se společně s kamerami pořadu Showtime se slovenskou zpěvačkou Kristínou propojili přes videohovor. Ta se svěřila, že situace u sousedů je velmi podobná. „Nezpíváme, já jsem doma a vlastně se nic neděje a žiju si takový normální život,“ řekla Kristína.

Tagy: