Miliardář Janeček boural v centru Prahy. S luxusním vozem narazil do sloupu u vozovky

Miliardář a bývalý zájemce o prezidentské křeslo Karel Janeček v neděli boural v ulicích Prahy, a to poblíž Letohrádku královny Anny. Podle informací webu Blesk.cz s vozem značky BMW vyjel ze silnice a porazil blízký sloup. Příčiny nehody nyní vyšetřují policisté.

Miliardář v ulicích hlavního města boural již v roce 2014 na Smíchově. Tehdy při vyjíždění z parkovacího místa nedal přednost, takže došlo ke střetu s projíždějícím vozem. Policisté naměřili Janečkovi 0,14 promile alkoholu v krvi, připomíná web Blesk.cz.

ČTĚTE TAKÉ: Janda o Jakešově výroku, který propálil jeho příjmy. Ženu poznal, když ještě nebyl slavný

Na sociálních sítích se tehdy přiznal, že si předtím, než zasedl za volant, dal skleničku vína. Test na přítomnost jiných látek v krvi však nepodstoupil. V souvislosti s tím mnohé zaskočil svým prohlášením o marihuaně: „Nezastírám, že si občas dám jointa, což je velmi užitečná věc.“

Podle webu vyšetřovatelé teprve zjišťují, co bylo důvodem Janečkovy nedělní nehody. „Vyjížděli jsme k dopravní nehodě, při které řidič z nezjištěných důvodů vyjel mimo komunikaci a narazil do sloupu. Příčina nehody je předmětem vyšetřování,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

„Důvodem nehody byla moje nepozornost, v autě jsem byl sám. Na místě jsem podstoupil dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Nehodu policie na místě vyřešila pokutou,“ uvedl Janeček pro web Expres.cz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Takovou reakci jsem mezi lidmi v Británii nezažil, říká historik Martin Kovář

Tagy: