Milionová odměna za nové informace. Rodina pátrá po pachateli z pražských Stodůlek

Záběry z loupežné vraždy v pražských Stodůlkách

Záhadná vražda Rusa (zdroj: CNN Prima NEWS)

Policie žádá veřejnost o pomoc při vyšetřování loupežné vraždy, která se stala předloni v prosinci v pražských Stodůlkách. Neznámý pachatel zabil jedenapadesátiletého muže a ukradl mu cennosti včetně prstenů, přívěsků a dýk. Rodina zavražděného muže vypsala odměnu milion korun za informace, které povedou k dopadení pachatele.

„Kriminalisté prvního oddělení pátrají po pachateli, který 21. prosince 2019 ve Stodůlkách zavraždil jednapadesátiletého muže ruské národnosti,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté zveřejnili na webu fotografie odcizených věcí a záběr muže, který krátce po činu zneužil platební kartu zavražděného Rusa. Žádají, aby jim lidé, kteří něco na fotkách poznají, zavolali na tísňovou linku.

Mezi ukradené cennosti patří podle mluvčího prsteny, přívěsky a dýky. „Vypátrání těchto konkrétních věcí by mohlo být důležitým pojítkem ke ztotožnění a následnému zadržení pachatele tohoto činu,“ uvedl Daněk.

Policie podle něj dosud v případu prověřovala jinou stopu, která se ale nepotvrdila. „Měli jsme horkou stopu, kterou kriminalisté sledovali, nicméně v minulých dnech tato horká stopa vychladla,“ doplnil.

„Rodina zavražděného muže vypsala odměnu milion korun za informace, které povedou k dopadení pachatele,“ dodal Daněk.

Tagy: