Domácí Counter-Strike šampionát láká na velkou show: Milionová výhra, nový pavilon i Marpo

Mistrovství České republiky v počítačové střílečce Counter-Strike přivítá hvězdného hosta. Před finálovým kláním Tipsport MČR CS se opět uskuteční Halftime Show a její hlavní tváří bude tuzemský rapper Marpo a Troublegang. Vítězný tým si z domácího mistrovství odnese rovný milion korun. Domácí šampionát se tradičně uskuteční v listopadu na brněnském výstavišti.

Loňské Tipsport MČR CS přineslo unikátní novinku. Součástí bojů o titul mistra České republiky v počítačové hře Counter-Strike byla poprvé Halftime Show. Hlavní hvězdou večera byl rapper Rytmus, kterého na pódiu brněnského výstaviště doplnili hudebníci Paulie Garand, Kenny Rough a Majk Spirit. Pořadatelé domácího šampionátu neskrývají, že se inspirovali u velké sportovní události Super Bowlu v americkém fotbale, která je známá svou poločasovou show.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: EXKLUZIVNĚ: Jako holokaust, popsal útok Hamásu elitní izraelský hráč. Čechům je vděčný

Organizátoři si na letošní vyvrcholení sezony v Brně připravili koncert hudebníka Otakara Petřiny alias Marpa, kterého doplní kapela Troublegang. Publiku se představí před finálovým střetnutím, pořadatelská agentura PLAYzone ale jeho vystoupení naplánovala i na MČR party, která proběhne po skončení turnaje a korunovaci mistrovského týmu.

Podívejte se v reportáži pořadu CNN Prima Gaming, jak vypadala Halftime Show na loňském Tipsport MČR CS:GO:

„Letošní šampionát bude opět oslavou esportu. Dlouhodobě pracujeme na tom, aby MČR nabízelo nejenom špičkové zápasy, ale aby si z něj fanoušci odnášeli nezapomenutelné zážitky. Už v listopadu se ti nejlepší hráči představí v novém pavilonu a jsem rád, že znovu můžeme oznámit nejenom hudebně nabitou Halftime Show, ale i navazující MČR party, na které si s Marpem společně užijeme výjimečné zakončení sezony. Takže až poznáme nového mistra, nikam nechoďte. Oslavíme to,“ láká Pavel Kristián z agentury PLAYzone, který je hlavním organizátorem domácího šampionátu v Counter-Striku.

Závěrečné semifinálové a medailové zápasy soutěže se uskuteční v pátek 24. a sobotu 25. listopadu na BVV Brněnském výstavišti v rámci největšího česko-slovenského herního festivalu MČR.

Ten se letos odehraje v největší části brněnského výstaviště v pavilonu P. Od pátku do neděle čeká na návštěvníky zábavný program plný Counter-Striku a dalších videoher. Vstupenky jsou v prodeji na stránkách MCR.gg. Součástí balíčků Premium a VIP je vstup na MČR party a dále návštěvníci obdrží lístky do tomboly o hodnotné ceny.

Nejvyšší kategorie lístků VIP navíc obsahuje možnost sezení přímo před stagí, nedělní exkurzi do zákulisí s vedoucím projektu MČR, podepsaný plakát vítězů Tipsport MČR CS 2023 a poukaz na mikinu nebo tričko MČR.

Milion pro vítěze. Nebo rovnou tři?

Největším favoritem na zisk titulu je pardubické Dynamo Eclot, které slavilo vítězství na všech třech velkých domácích turnajích z MČR okruhu. V první polovině roku ovládlo Tipsport CS:GO Praha a Tipsport CS:GO Bratislava, před několika dny si připsalo triumf na Tipsport CS Praha II.

Pardubický tým navíc před závěrem sezóny posílil, když ze zahraničí přivedl nejlepšího českého hráče Adama Zouhara alias Neofraga. Ten je dvojnásobným mistrem ČR v Counter-Striku a také dvakrát zvítězil v anketě MVP Rádia Spin, která oceňuje nejužitečnějšího hráče turnaje.

O obhajobu titulu se budou jistě snažit liberečtí Sinners, kteří ovládli poslední tři ročníky turnaje, což se v celé historii českého šampionátu nikomu jinému nepovedlo. Hříšníci se tak svého trůnu rozhodně nebudou vzdávat lacino.

Dynamo Eclot má ještě jednu speciální motivaci. Pokud v listopadu získá titul českých mistrů, jeho hráči si odnesou takzvaný Tipsport Grand Slam. Pod ním se skrývá odměna dva miliony korun za vítězství v pěti z osmi po sobě jdoucích turnajích série MČR. Dynamo Eclot tak hraje v Brně o pohádkovou odměnu v celkové výši tří milionů korun.

Festival pro milovníky videoher

Turnaj Tipsport MČR CS a koncert Marpa a Troublegangu nejsou zdaleka jediným lákadlem letošního ročníku. Sezonu zde před publikem zahájí domácí virtuální fotbalisté v rámci turnaje MČR FC powered by Hyundai.

Své oblíbené soutěže se dočkají i fanoušci mobilních her. Samsung MČSR nabídne finále ve hrách Brawl Stars a League of Legends: Wild Rift. Se známými influencery se mohou návštěvníci setkat nejenom během speciální Pringles Challenge či oblíbeného turnaje Red Bull Flick. V neposlední řadě se rozšíří také NVIDIA Síň slávy českého esportu o svého osmého člena.

Svůj program si připravují i další více než dvě desítky vystavovatelů. Bavit se tak budou hráčky a hráči každého věku.

Herní a technologický pořad Enter můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 a úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS. Archiv pořadu Enter najdete na webu CNNPrima.cz, stejně jako starší sezony pořadu CNN Prima Gaming. Předešlou epizodu Enteru, ve které jsme s vesmírným architektem Tomášem Rouskem rozebrali mezihvědné dobrodružství Starfield a přinesli recenzi fotbalového simulátoru EA Sports FC 25, sledujte níže:

Tagy: