Milostný trojúhelník na Ostravsku málem skončil vraždou. Žárlivý bezdomovec měl soka pobodat

Milostný trojúhelník na Ostravsku málem skončil vraždou.

Milostný trojúhelník na Ostravsku málem skončil vraždou

Milostný trojúhelník mezi bezdomovci málem skončil vraždou. Případ ve čtvrtek projednával Krajský soud v Ostravě. Obžalovanému je téměř 70 let a chodí o holi, i tak si podle obžaloby troufl na svého soka v lásce a pobodal ho. Státní zástupce pro něj chce 25 let.

Případ se stal v parku s příhodným názvem: Park zamilovaných. Právě láska a domnělá nevěra hrály podle státního zástupce v případu zásadní roli. „Předpokládáme, že motivem byla žárlivost a vliv alkoholu. Následky byly takové, že v tom shledáváme pokus o vraždu,“ popsal pro CNN Prima NEWS státní zástupce Michal Król.

ČTĚTE TAKÉ: Pelta do vězení nepůjde. Vrchní soud znovu zrušil rozsudek v kauze sportovních dotací

Oba muži bez domova spolu údajně nejprve popíjeli, s nimi i žena – také bezdomovkyně. Ta se měla začít bavit s mladším pětatřicetiletým mužem a tomu staršímu se to zřejmě nelíbilo. „Žárlivá scéna, bezdůvodná. Myslel si, že s ní něco mám, přitom to nebyla pravda,“ popsal pro CNN Prima NEWS poškozený muž. Poté ale doplnil, že žena na místo chodila za ním. Starší z mužů to podle obžaloby vyřešil po svém, nožem.

Obžalovanému je téměř 70, větší část svého života, 39 let, strávil za mřížemi. „Bylo to také za násilné trestné činy, včetně pokusu o vraždu,“ doplnil Król. Státní zástupce proto navrhuje, aby soud uložil obžalovanému 25letý trest, což by pro něj mohl být, vzhledem k jeho věku, i trest doživotní.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pokus o vraždu v parku v Ústí nad Labem. Narkoman pobodal muže do hrudníku a břicha

Tagy: