Luxusní lamborghini jde do aukce za pět milionů. Policie ho zabavila při trestné činnosti

V pátek začala desetidenní aukce luxusního vozu Lamborghini Huracán EVO. Auto nabízí ministerstvo vnitra za necelých pět milionů korun. O aukci informovalo na Twitteru. Jde o majetek zajištěný policií v trestním řízení.

Zářivě žluté lamborghini bylo registrováno v roce 2020, v Česku pak o rok později. Podle informací zveřejněných na webových stránkách Centra zajištěných aktiv Ministerstva vnitra ČR má vůz najeto necelých 16 tisíc kilometrů a jeho stav odpovídá počtu kilometrů. „Až na pár drobností je jako nové,“ uvedlo ministerstvo na Twitteru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Československá automobilová senzace jde do dražby. Ve své době působil vůz jako zjevení

Lamborghini Huracán EVO s obsahem 5,2 litru a výkonem kolem 600 koní zajistila policie v trestním řízení, pravděpodobně jde o hospodářskou kriminalitu, jako je např. krácení daní. V pátek pak zahájila jeho desetidenní aukci. Sporťák je k mání za 4 984 000 korun. „Peníze z prodeje slouží na odškodnění poškozených,“ informovalo ministerstvo.

Luxusní vůz si tak tentokrát policisté nenechají. Na rozdíl od Ferrari 458 Italia, které zajistili loni v červenci. To si policie přestavěla na nový služební vůz. Ferrari tak dostalo majáky i policejní polep a slouží celorepublikovému útvaru. „Počítáme s jeho nasazením proti těm nejagresivnějším pirátům českých silnic,“ uvedl tehdy šéf dopravní policie Jiří Zlý.

Tagy: