Mirai ruší zbytek svého festivalového turné. Kapela oznámila, kdy se vrátí na pódia

Kapela Mirai přesouvá zbývající zastávky svého festivalového turné Mirai Summer Fest na rok 2025. Skupina o tom informovala na svém facebookovém účtu. Důvodem je zranění, které frontman kapely utrpěl po koncertu Eda Sheerena.

„Vzhledem k Miraiově stavu a rekonvalescenci jsme nuceni přesunout zbývající zastávky Mirai Summer Festu na rok 2025. Program našeho open air festivalu prostě potřebuje letní počasí a není možné ho odjet na podzim ani v zimě. V příštím roce si vynahradíme nejen místa, která jsme nestihli, ale pro velký úspěch přidáme i nějaká další,“ stojí v příspěvku na facebookových stránkách skupiny.

ČTĚTE TAKÉ: „Podržtaška“ Rihanna? Chlapec ji odsunul a požádal, ať ho vyfotí s fotbalisty. Hvězdu nepoznal

Již zakoupené vstupenky mají zůstat v platnosti. Termíny kapela upřesní příští týden.

Navrátil má nadvakrát zlomenou čelist a musel absolvovat operaci. „Mám kus titanu a pár šroubů v hubě, ale jinak žádné drama,“ dal fanouškům vědět na Instagramu. Zároveň vyloučil spekulace o tom, že se na koncertě Eda Sheerana dostal do konfliktu kvůli dívce. „Já se jdu hojit, ale ať nekolují pohádky. Čekal jsem na tágo. Najednou šlupka bez varování a hotovo. Žádné šarvátky, žádné interakce, ani mejdan. S kapelou odsuzujeme jakýkoliv druh násilí,“ uvedl zpěvák.

Zpěváka nyní čeká léčba. „Rekonvalescence bude trvat déle a bude pro něj docela bolestivá. Myslím si ale, že jinak mu bude čelist normálně fungovat. Nějakou dobu bude jídlo cucat hadičkou. Dnes je však chirurgie na takové úrovni, že čelist odborníci sešroubují a bude naprosto v pořádku,“ uvedl pro CNN Prima NEWS učitel zpěvu a hudebník Miroslav Maxant.

„Doba hojení zlomeniny, pokud se tak děje bez komplikací, je šest týdnů, kdy pacient nesmí kousat,“ potvrdil specialista ze Stomatologické kliniky 1. LF UK a Všeobecné fakultní nemocnice Karel Klíma. První tři týdny dotyčný požívá tekutou stravu, další tři týdny kašovitou.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Mirai vyvrací spekulace o svém zranění. Útok přišel bez varování, ostatní teorie jsou pohádky

Tagy:
hudba hudební skupina Mirai Navrátil turné umění a zábava umění, kultura, zábava a média