Šimůnek přiznal závislost na prášcích, byl v léčebně. Teď rozváží v Brně hamburgery

Miroslav Šimůnek rozváží v Brně hamburgery, kde i žije a léčil se ze závislosti na lécích.

Moderátor Miroslav Šimůnek přišel se šokující zprávou. Přiznal, že ho před pár dny pustili z léčebny, kde se nechal hospitalizovat dobrovolně. Začal si prý uvědomovat silnou závislost na lécích, které ho ohrožovaly na životě. Teď rozváží v Brně hamburgery.

„Je to asi týden, co jsem odešel z Psychiatrické nemocnice Brno, kde jsem se léčil ze závislosti na Stilunoxu, Neurolu a podobných přidružených prášcích,“ přiznal herec a moderátor Miroslav Šimůnek, který léčbu podstoupil dobrovolně.

Herec se také svěřil, že spolykal okolo třiceti prášků denně, ale že je díky léčbě momentálně na nule. „Jsem čistý, byl jsem tam měsíc a týden,“ dodal Šimůnek.

„Byl jsem na nerežimovém, volném oddělení, kde byla snídaně, pak pohovor s doktorem – buď s psychiatrem, nebo psychologem – a potom oběd a večeře. Ten servis byl, dá se říct, trochu VIP, takže jsem měl opravdu volnost. To mně vyhovovalo, a proto ta léčba byla tak rychlá a efektivní,“ vysvětlil.

Šimůnek sáhl po prášcích zhruba před deseti lety a šlo to najednou, jak sám říká, ráz naráz. „Vezmeš jeden dva, za týden tři, protože ti to už nestačí. To jsou těžce a vysoce návykové prášky. To jsem přijel z představení ve tři hodiny ráno a v šest už byl nástup na natáčení a celý den jsme točili a pak byl hned Top Star,“ popsal tehdejší pracovní kolotoč.

Mirek měl ale odmalička problémy s usínáním a počítal ovečky kolikrát až čtyři hodiny, než zamhouřil oka. V dospělosti a pracovním presu tak sáhl po té nejjednodušší variantě, jak si pomoci a aspoň trochu se vyspat. Prášky ale nejsou dlouhodobé řešení a přišel na to i sám herec a moderátor.

Došel jsem do stadia, kdy to bylo život ohrožující. Nemohl jsem chodit ani dýchat.

„Co je snadnější než vzít si prášek a jít spát? Ale takhle se mi to všechno kumulovalo, až jsem došel do stadia, kdy to bylo opravdu život ohrožující,“ přiznal. Zlom ale nastal v momentě, kdy mu do života zasáhla jedna kamarádka a doporučila mu jiného lékaře.

Nový psychiatr mu odmítl předepsat léky na delší dobu než do nástupu do léčebny. Tím herci naznačil vážnost situace. Miroslav tedy opravdu do tří dnů nastoupil do nemocnice. „Já už jsem nemohl ani chodit nebo pracovat. Nemohl jsem ve finále ani dýchat. Bylo to fakt šílené,“ vzpomínal Šimůnek.

Díky pomoci lékařů a správnému rozhodnutí se dal rychle do pořádku. Diváci ho v současné době mohou vidět například v seriálu Modrý kód a kromě natáčení moderuje akce a rozváží hamburgery v Brně, kde také žije, a vypadá velmi spokojeně.

Tagy: