Místo divadla míchá beton. Herec Míra Nosek pracuje na stavbě s barmany

Herec Jaromír Nosek

Herec Míra Nosek vyměnil herectví za práci na stavbách

Pro herce je současné období obzvláště těžké a ti, kteří zrovna nebyli součástí rozjetého vlaku seriálového natáčení, si musí se zavřením divadel poradit jinak. Někteří zažádali o podporu státu a další sáhli po jiné, vesměs manuální práci. Výjimkou není hvězda filmu Účastníci zájezdu Jaromír Nosek, který míchá beton, staví i bourá. Kolegy na stavbě mu dělají barmani.

Herce Jaromíra Noska proslavila role ve filmu Účastníci zájezdu a zahrál si ve stovce dalších filmů a seriálů, jako jsou například Rebelové, Roming, Román pro ženy, Ohnivý kuře, Vyprávěj nebo Vyšehrad. Jeho místo bylo hlavně na divadelních prknech.

Nyní natáčí film Když prší slzy a právě u jeho natáčení se webu Super.cz svěřil, že se aktuálně živí rukama. „Mám pocit, jako bych netočil už 15 let a stejně dlouhou dobu ani nehrál,“ řekl.

„Zrovna teď pojedu dělat lavičky na parkoviště U Devíti křížů. Hrát už jsem skoro zapomněl. Když začala první vlna, odehrál jsem asi pět představení. V září, když se otevřela divadla, tak to vypadalo, že jich do konce roku odehraji asi 120, ale místo toho jich bylo 10 nebo 15 a zase se zavřelo,“ pokračoval.

Souběžně s natáčením filmu, ve kterém dostal roli násilníka, míchá beton a dělá všechny možné bourací či stavební práce. „Je to výzva. Zrovna než jsem odjížděl na natáčení, objednával jsem beton a musel spočítat, kolik ho potřebuji, a vymyslet, s čím ho smíchám, aby byl odolný proti mrazu,“ svěřil se.

Herec nepracuje pro žádnou konkrétní firmu a naopak přemýšlí, že by si pomalu mohl založit svoji vlastní. „Jde spíš o melouchy, které mi kamarádi dohodí. Já pak vždycky posbírám nějaké jiné herce a barmany bez práce a jdeme na to. Už abych si založil nějakou agenturu,“ řekl na závěr.

Tagy: