Mitsubishi vyhlíží nový Outlander. Ještě předtím ale láká na téměř 200tisícové slevy

Už 1. října letošního roku se veřejnosti poprvé představí nová vlajková loď značky Mitsubishi. V pořadí čtvrtá generace úspěšného SUV Outlander opět dorazí jako plug-in hybrid s pohonem všech čtyř kol, údajně atraktivním designem a vysokou úrovní bezpečnosti a kvality zpracování. Ještě, než se tak ale opravdu stane, mohou si zákazníci pořídit aktuálně nabízený Eclipse Cross s podobnou technikou a teď navíc s téměř dvousettisícovým zvýhodněním.

Mitsubishi Outlander bylo vůbec prvním SUV na trhu, kterému se povedlo skloubit benzinový motor s elektromotorem a externě se dobíjející baterií. Na elektřinu byl přitom plug-in hybridní Outlander schopný ujet i několik desítek kilometrů čistě na elektřinu. S postupem času ho pak inženýři dovybavili například i rychlonabíjením nebo funkcí, která auto přeměnila v záložní zdroj elektřiny pro domácnost. Ani to v té době prakticky nikdo jiný nenabízel.

K TÉMATU: Mitsubishi se tasí s novým Coltem. Není zrovna z nejlevnějšího kraje

Nyní průkopník mnoha technologií a plug-in hybridního pohonu v rámci kategorie SUV vyhlíží své v pořadí už čtvrté vydání, které by opět mělo posunout kvality vozu na vyšší úroveň. Zbrusu nová platforma a nová generace plug-in hybridního pohonu lákají na delší dojezd, rychlejší nabíjení a pochopitelně i lepší bezpečnost, kvalitnější zpracování a v neposlední řadě také vytříbenější jízdní vlastnosti a atraktivnější design. Chybět samozřejmě nebude ani pohon všech čtyř kol.

O mnoho více toho ale zatím nevíme, každopádně premiéru si nové Mitsubishi Outlander odbude 1. října v Madridu a následně v listopadu v Česku. Výroba by podle dostupných informací měla započít koncem roku 2024. Jasné je také to, že očekávaný Outlander dostane vylepšenou techniku dosud nabízeného modelu Eclipse Cross. Ten si teď navíc můžete pořídit s velkými slevami a bohatou výbavou.

Nic mu nechybí

Kompaktní SUV se zavazadlovým prostorem o velikosti 471 litrů žene kupředu atmosférický benzinový motor 2.4 MIVEC spolupracující se dvěma elektromotory (jeden na přední a druhý na zadní nápravě). Celkový výkon plug-in hybridní čtyřkolky by pak měl činit 188 koní. Mitsubishi Eclipse Cross je však schopný jezdit i zcela bez pomoci spalovacího motoru, a to až do rychlosti 135 km/h a do vzdálenosti až 55 kilometrů. Stejně jako původní i nový Outlander je také Eclipse Cross možné dobíjet na rychlonabíjecích stanicích. Baterii o kapacitě 13,8 kWh tak do osmdesáti procent dobijete za pouhých 25 minut.

Jediná dostupná motorizace je aktuálně k dostání ve dvou různých výbavách. V oficiálním ceníku najdete tu nazvanou Instyle+, která se slevou 190 tisíc korun startuje na částce 999 960 Kč. Ve standardu jsou už například i LEDkové světlomety, automatická dálková světla, kožený a zároveň vyhřívaný volant, kožená sedadla s vyhříváním, automatická dvouzónová klimatizace, osmipalcový dotykový displej s plnou konektivitou, prémiový audiosystém, adaptivní tempomat nebo třeba 18palcová litá kola.

V akčním ceníku pak zvlášť naleznete limitovanou verzi Black Edition vyznačující se černými doplňky na exteriéru i v interiéru a černou perleťovou barvou karoserie. Soupis jednotlivých prvků je však stejný jako v případě výbavy Instyle+. O to lákavější je pak její cena, která po 198tisícovém zvýhodnění začíná na 969 960 Kč. Oba výbavové stupně je možné dále vyšperkovat hned několika příplatkovými pakety. No a na závěr si ještě dovolíme zmínit, že na Mitsubishi Eclipse Cross se vztahuje záruka osm let nebo 160 tisíc kilometrů na baterii pohonu.

Tagy:
SUV hobby Mitsubishi elektřina automobilový průmysl Mitsubishi Eclipse Cross zážehový motor Mitsubishi Outlander Madrid volný čas Česko elektromotor produkty a služby ekonomika, obchod a finance životní styl a volný čas tovární výroba a inženýrství Colt’s Manufacturing Company