Mladí divoce zapíjeli konec zákazu nočního vycházení. Party skončila bitkou s policií

Házením lahvemi a kameny vyvrcholil sobotní střet mezi bavící se mládeží a policisty v centru Stuttgartu. Tam se během prvního víkendu, kdy v zemi skončil zákaz nočního vycházení, sešly stovky mladých. Posilněni alkoholem se lidé brzy dostali do potyček s policií, píše web Stuttgarter Nachrichten.

K incidentu došlo v sobotu večer na náměstí Kleiner Schlossplatz v německé metropoli. Navzdory vládnímu nařízení o zákazu prodeje a konzumace alkoholu na veřejnosti se tam přišlo bavit několik set mladých lidí.

Poté, co je místní policisté několikrát upozornili na to, že porušují vládní nařízení, začali být mladí lidé podle webu Stuttgarter Nachrichten agresivní. Policistům nadávali a uráželi je, zanedlouho se k výhrůžkám přidalo i fyzické násilí. Mladí lidé na strážníky házeli lahve od alkoholu, kameny a začali se s nimi prát.

To už na náměstí bylo zhruba 600 lidí, policisté proto na místo přivolali posily. Střet vyvrcholil kolem půl dvanácté večer, kdy se mladí opět pustili se strážníky do rvaček. Na místě vybuchly i petardy. Během incidentu bylo zraněno pět policistů. Strážci zákona zadrželi šest osob, následně je však zase propustili. Celkem prověřili asi tisícovku lidí.

Situace se na náměstí uklidnila až v brzkých ranních hodinách.

Tagy: