Mladíci v Praze napadli fanouška Slavie. Sebrali mu šálu a čepici, hrozí jim desetiletý trest

Čtveřice mladíků v Praze napadla fanouška Slavie.

Oloupení Slávisti

Policii se v pondělí přihlásili čtyři lidé, které kriminalisté hledali kvůli podezření z napadení a oloupení fotbalového fanouška pražské Slavie. Incident, při němž mu ukradli šálu, čepici a vestu v klubových barvách, se stal loni na konci listopadu v Milevské ulici v Praze 4. Policie zveřejnila kamerové záznamy s podezřelými a požádala veřejnost o pomoc s určením jejich identity. Všichni čtyři se přihlásili na služebně, uvedla večer policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Pražská Slavia hrála 25. listopadu doma s Českými Budějovicemi. Jeden z jejích fanoušků se vracel po zápase domů až po půlnoci, oděn do klubových barev, které nejspíše přitáhly pozornost čtveřice mladíků. „Podle kamerových záznamů je jasné, že si muže vyhlídli už v metru,“ uvedla Kropáčková, ještě než policie směřovala výzvu k veřejnosti.

ČTĚTE TAKÉ: Recidivista měl brutálně zavraždit svou babičku v Jablonci. Hrozí mu výjimečný trest

Skupinka pronásledovala fanouška už od stanice metra Pankrác. V ulici Milevská na něj pak jeden z mladíků zaútočil. Dal mu ránu do obličeje a sebral mu šálu. Následně se za hranu zákona dostali i další mladíci, kteří fanouška připravili i o vestu a čepici v klubových barvách.

„Celý incident začal jeden z mužů, který poškozeného udeřil do obličeje, strhl mu šálu z krku a následně jej další z mužů vyzval, aby mu dal svoji čepici s logem fotbalového klubu. Vystrašený poškozený, který měl obavu z dalšího napadení, mu čepici dal. Tímto však napadení neskončilo, další z útočníků opět muže udeřil do obličeje a požadoval vydání vesty v barvách fotbalového klubu, což se mu podařilo,“ popsala mluvčí.

Fanoušci sportovních klubů mají mezi sebou podle advokáta Jana Černého negativní až agresivní vztahy běžně. „Tito si ale zjevně neuvědomili, že pokud proti někomu použijí násilí, aby mu vzali jenom šálu nebo mikinu, dopouštějí se trestného činu loupeže,“ upozornil.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu loupeže, za což v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let. Totožnost podezřelých se ale kriminalistům nedařilo zjistit, proto se v pondělí obrátili na veřejnost se žádostí o spolupráci. „Všichni čtyři hledaní se v průběhu dnešního dne sami přihlásili na policejní služebně,“ uvedla v pondělí večer Kropáčová.

Tagy: