Recidivista měl brutálně zavraždit svou babičku v Jablonci. Hrozí mu výjimečný trest

Případ muže, který zabil svoji babičku, jde k soudu.

K soudu míří případ brutální vraždy v Jablonci nad Nisou

Případ brutální vraždy v Jablonci nad Nisou míří k soudu. Dvaapadesátiletý recidivista podle policie usmrtil seniorku. Jak se podařilo zjistit redakci Krimi zpráv, mělo jít o jeho vlastní babičku.

Dvaapadesátiletý Tomáš P. strávil za mřížemi dohromady už osmadvacet let. Od loňského září je ve vězení znovu a teď se jeho spis přesouvá k soudu. „Ke krajskému soudu v Ústí nad Labem, pobočka Liberec, byla podána obžaloba na muže, který se v září loňského roku dopustil vraždy seniorky,“ uvedla státní zástupkyně Iva Plšková.

ČTĚTE TAKÉ: Květinářka si objednala smrt manžela, vrah ji ale zradil. Jedna z nejhledanějších Češek uniká

Pětasedmdesátiletá žena zemřela násilnou smrtí za dveřmi bytu v Jablonci nad Nisou. Kriminalisté brzy tušili, kdo by ji mohl mít na svědomí. Její vnuk recidivista byl podezřelým číslo jedna. Když si pro něj přišla zásahová jednotka, nekladl podle sousedů odpor. „Policisté ho sebrali, proběhlo to v klidu. Prý na něj čekali od tří od rána, byli všude,“ popisovala tehdy sousedka.

Na pohled slušný padesátník má výjimečnou minulost. Podle informací Krimi zpráv byl už několikrát trestaný. Začal prý jako mladík v 90. letech, kdy s nebývalou krutostí napadl souseda. „Nohou od stolu byl brutálně zbit 74letý senior. Po několika dnech v nemocnici zemřel,“ potvrdila bývalá šéfredaktorka Jabloneckého deníku Lenka Klimentová. Po odpykání trestu ale na svobodě dlouho nepobyl. V jedné z jabloneckých restaurací totiž měl velmi surově znásilnit servírku.

Teď má na krku obžalobu z vraždy, která měla být podle informací Krimi zpráv provedená velmi krutým způsobem. I proto mu nyní hrozí, že za mřížemi stráví celý zbytek života. „Muž je reálně ohrožen trestem odnětí svobody ve výši patnáct až dvacet let nebo i výjimečným trestem,“ potvrdila Plšková. Soud by měl začít případ projednávat během několika týdnů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brutální vražda u Pardubic. Obviněný měl seniorku usmrtit vrtačkou, známá rodiny promluvila

Tagy: