Surová vražda 21leté Šarloty: Partner ji po hádce zmlátil a uškrtil. Soud zamítl odvolání

Odsouzený vrah dostal trest ve výši 15 let odnětí svobody.

Za brutální vraždu mladé Šarloty půjde její přítel do vězení

Krajský soud ve slovenském Trenčíně zamítl odvolání v případu surové vraždy 21leté Šarloty, kterou minulý rok v listopadu v Novém Městě nad Váhom po hádce ubil a uškrtil její partner. Odsouzenému 24letému vrahovi se nelíbil nejen 15letý trest odnětí svobody, ale také přiřazení do věznice s maximální ostrahou.

„Senát krajského soudu v Trenčíně zamítl odvolání obžalovaného. Při přezkoumání došel k závěru, že odvolání není důvodné,“ uvedl mluvčí soudu Roman Tarabus.

Mladík jménem Daniel svoji partnerku brutálně zbil a uškrtil po partnerské hádce v jejich společném bytě minulý rok v listopadu. Kvůli podlitinám na obličeji ji podle vyšetřovatelů téměř nešlo identifikovat.

ČTĚTE DÁLE: Brutální znásilnění v londýnském parku. Muž se ukájel na ženě v bezvědomí, zraněním podlehla

U soudu letos v létě svého skutku vrah litoval a přiznal vinu. Okresní soud v Povážské Bystrici ho odsoudil na 15 let vězení. Odsouzený násilník by měl nastoupit k trestu ve věznici v Ilavě.

„Nepamatuje si z té noci vůbec nic,“ uvedl obhájce odsouzeného Ján Kanaba. Mladík dostal relativně mírnější trest 15 let vězení i díky tomu, že s vyšetřovateli spolupracoval. „Pokud by tomu tak nebylo, je pravděpodobné, že trest by byl mnohem vyšší,“ uvedl již dříve médiím jeden z vyšetřovatelů.

Vražda otřásla slovenskou veřejností a otevřela citlivé téma násilí na ženách. Tragický incident zasáhl i tehdejší prezidentku Zuzanu Čaputovou. „Násilí páchané na ženách je nepřijatelným a velmi vážným problémem naší společnosti. Ukazuje se, že musíme udělat mnohem více, abychom tomu předešli a efektivně pomohli ženám, které násilí zažívají,“ napsala Čaputová na svém Facebooku. Zároveň vyjádřila upřímnou soustrast rodině a blízkým přátelům oběti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podvodníkům z balkonu hodila miliony. Seniorka ze Slovenska si myslela, že pomáhá vnukovi

Tagy:
Slovensko vražda Facebook soud věznice napadení Zuzana Čaputová soudní proces soudnictví trestná činnost Trenčín Iława krajský soud v Česku Považská Bystrica rozsudek a trest trestná činnost, právo a spravedlnost sexuální trestné činy