Podvodníkům z balkonu hodila miliony. Seniorka ze Slovenska si myslela, že pomáhá vnukovi

Seniorka ze Slovenska hodila podvodníkovi 100 tisíc euro z balkonu.

Seniorka hodila podvodníkovi z balkonu 2,5 milionu

Na Slovensku se stala obětí důmyslného podvodu 62letá seniorka. Ta podlehla emočnímu vydírání neznámého muže a hodila mu z balkonu sto tisíc eur, v přepočtu dva a půl milionu korun, v domnění, že pomáhá vnukovi. Podvodník si poté peníze bez problémů odnesl. Podle policistů jde o rekordní částku. Píše o tom web noviny.sk.

Dvaašedesátiletá žena z města Prievidza přišla o sto tisíc eur, v českých korunách se jedná o částku rovnající se dva a půl milionu korun, poté, co ji jí cizí muž zatelefonoval a oslovil tak, jak to dělá její vnuk Šimon. Myslela si tedy, že mluví s ním. „Slyšela jsem v pozadí ženský pláč. Řekl mi, že jsou v bance, protože máma něco koupila, a potřebují nutně peníze,“ popsala podvedená seniorka.

K TÉMATU: Srazil muže tak, že skončil na střeše. Řidič na Slovensku se pak pokusil všechny stopy „utopit“

Seniorka si myslela, že skutečně mluví s vnukem, a rozhodla se mu pomoci, připomíná web noviny.sk. „Muž po telefonu navrhl, aby peníze vložila do igelitové tašky. Poškozená to během hovoru udělala,“ sdělila mluvčí trenčínských policistů.

„Posbírala jsem peníze a dala je na jednu hromadu. Myslela jsem, že pomáhám dětem,“ řekla důchodkyně. Neznámý muž do telefonu řekl, aby vyšla na balkon, zakřičela „Milane“ a igelitku s penězi hodila dolů.

Když taška dopadla z pátého poschodí na zem, podvodník k ní šel velmi klidně. „Nevím, co budu dělat. Jsem vdova,“ dodala podvedená žena.

Podle policisty Víta Zajace tito podvodníci fungují tak, že svou oběť dostanou do silného stresu za pomoci silných emocí. Podle něj je odcizená částka v tomto případě rekordní.

Na podobném případu dělají i policisté ze slovenského města Michalovce. Pátrají tam totiž po pachateli, který připravil 92letou ženu také o velkou sumu peněz. Neznámý muž jí zatelefonoval s tím, že její syn způsobil dopravní nehodu a že je potřeba zaplatit kauci 15 tisíc eur. Žena mu peníze tedy nechala na ulici podle instrukcí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Střílel do své sestry, pak ji brutálně bil železnou tyčí. Muži ze Slovenska hrozí doživotí

Tagy:
peníze policie Slovensko podvod vnuk balkon Trenčín Prievidza Michalovce