Chtěl do vězení, aby si dal život do pořádku. Mladý Slovák brutálně pobodal kamaráda

Mladý Slovák pobodal kamaráda.

Slovák pobodal muže, aby si vyzkoušel vězení

Mladík si chtěl vyzkoušet život za mřížemi, a proto pobodal svého přítele. O takovém případu rozhodoval slovenský nejvyšší soud. Mladý muž si nadělal dluhy a ve vězení si chtěl dát život zase do pořádku, uvedla ve své reportáži TV JOJ.

Terčem útoku se v lednu stal mladík jménem Lukáš. V baru ho jeho přítel bodl nožem do zad, ramene a plic. Brutální útok Lukáš přežil. Útočník si prý v té době procházel špatným životním obdobím. Měl dluhy a jeho bratranec byl ve vazbě. Problémy chtěl vyřešit tím, že půjde do vězení, aby si srovnal život. „Setkal jsem se s různými motivy, ale tohle jsem zažil poprvé,“ popsal pro TV JOJ prokurátor.

ČTĚTE TAKÉ: Epileptik v Británii brutálně ubodal otčíma. Měl záchvat a byl mimo, bránila ho u soudu matka

Mladíka obvinili z pokusu o vraždu. Hrozil mu přitom výjimečný trest, ale nakonec byl odsouzen k deseti letům vězení. S rozsudkem nesouhlasil státní zástupce, ani sám mladík, který trval na tom, že neměl v úmyslu zabíjet a že chtěl svému příteli pouze ublížit. Celý případ proto skončil u Nejvyššího soudu. „Uznal obžalovaného vinným z úkladné vraždy, nikoliv pouze z vraždy, a uložil mu vyšší trest. To znamená, že mu udělil 15 let oproti původním 10 letům. S rozhodnutím jsem spokojen,“ informoval státní zástupce.

„Takový motiv tam není a nebyl. Nikdo neříká, že je obžalovaný nevinný, to je jasné, ale v každém případě nejsme spokojeni s právní kvalifikací a ani on nemůže být,“ řekl obhájce obžalovaného Ladislav Zátorský. Dodal, že obžalovaný má stále určité možnosti, jak situaci změnit, a to buď odvoláním, nebo ústavní stížností. Mladý muž byl od soudu eskortován přímo do vězení. Svůj trest si odpyká ve věznici se střední ostrahou.

Tagy: