Opilý zastupitel z Čerňovic autem přerazil sloup a proletěl plotem. Nadýchal tři promile

Mladý zastupitel nasedl do auta a proletěl plotem zahradnictví

Opilý zastupitel boural

Zastupitel z Čerňovic na severním Plzeňsku, který opilý způsobil dopravní nehodu, zatím zůstává na volební kandidátce. Třicetiletý muž se před jízdou posilnil alkoholem a několik kilometrů od svého bydliště doslova proletěl plotem zahradnictví.

Fotografie byly pořízeny krátce po nehodě na silnici mezi Kozolupy a městem Touškov. Bylo velké štěstí, že řidič z nehody vyvázl jen s několika oděrkami v obličeji a jeho spolujezdkyně nebyla zraněná vůbec. Muž při předjíždění nezvládl řízení, přejel přes travnatý pás, cyklostezku, přerazil sloup veřejného osvětlení a jeho jízda skončila až za plotem místního zahradnictví. Když policisté vyzvali řidiče k dechové zkoušce, nestačili se divit.

„Na místě byla s řidičem provedena dechová zkouška, která byla pozitivní s výsledkem přes tři promile alkoholu v dechu,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Iva Vršecká. Našemu štábu se podařilo zjistit, že 30letý řidič je zastupitel z Čerňovic, které jsou patnáct kilometrů od místa, kde se nehoda stala.

Chtěli jsme, aby se k nehodě vyjádřil. Telefon nezvedal a pouze nám napsal. „Dobrý den, nemám zájem a nepřeji si, abyste nás nadále kontaktovali,“ napsal zastupitel Oldřich Nyč. Muž pracuje jako frézař ve firmě na výrobu autodílů a měl by kandidovat i v zářijových volbách.

„To vím, že nadýchal tři promile. Je to chyba, to by neměl dělat prostě, ale udělal to. My budeme muset kvůli němu změnit celý zastupitelstvo,“ uvedl místostarosta Čerňovic Radomír Novák. „My jsme sdružení nezávislých kandidátů, takže by musel odstoupit sám,“ doplnil starosta Roman Reiser (BEZPP).

„Jak mohl jako řídit se třemi promile? Tomu teda nerozumím. Člověk se třemi promile nedojde ani do auta,“ řekla jedna z místních obyvatelek. „Prostě je takový a myslím si, že už si dá hodně pozor teď,“ upřesnil jiný místní.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřela místní policie. Jestli zastupitel z kandidátky odstoupí, bude podle starosty jasné ve čtvrtek. Odstoupit z kandidátky na senátora se rozhodl před časem například Josef Kopecký za ODS, který sice nehodu nezavinil, ale sedl za volant opilý.

Tagy: