Hotový MMA Grand Slam, říká Novotný o turnaji v Brně. Okomentoval i Muradovovu kauzu

Promotér Ondřej Novotný na veřejném vážení před turnajem Oktagon 61 v Brně

Ondřej Novotný před turnajem Oktagon 61

Oktagon si pro Brno přichystal pořádnou nadílku. Seznam zápasů na turnaji 61 je chválen fanoušky i experty. Do klece vstoupí skvělí bojovníci a veteráni UFC. „Je to takový MMA Grand Slam,“ říká pro CNN Prima NEWS promotér Ondřej Novotný o nadcházející akci. Jedním z největších taháků galavečera je návrat Machmuda Muradova na českou scénu. Jeho jméno se nedávno hodně skloňovalo hlavně kvůli zamítnutí jeho žádosti o trvalý pobyt. I k tomu se šéf Oktagonu vyjádřil.

Významný večer. Turnaj Oktagon 61 se může stát jednou z nejlepších MMA akcí v české historii. Do boje totiž nastoupí hned několik velkých jmen, některé prošly i nejslavnější organizací UFC.

ČTĚTE TAKÉ: Nikdo mě z Česka nevyhání, reaguje bijec Muradov na zprávy, že představuje pro stát riziko

Například Machmud Muradov, jenž v americké lize skončil letos, nastoupí proti Scottu Askhamovi z Anglie, který v UFC absolvoval šest bitev. A následně prošel stejným počtem bitev pod slavnou polskou značkou KSW.

„Těším se na ten zápas moc. Hlavně se těším na tu domácí atmosféru, protože v Edenu jsem zažil opravdu top přivítání,“ připomíná Muradov ve vyjádření pro CNN Prima NEWS turnaj na stadionu pražské Slavie, kde byl jeho návrat do Oktagonu oznámen. „Musím ukázat to nejlepší,“ zdůraznil.

A co říká na soupeře? „Myslím, že je hodně zkušený. Má hodně dobrý postoj, skvělou zadní nohu, což potvrzuje to, jak vyhrával v KSW.“

O Muradovovi se v poslední době hodně mluvilo v souvislosti s jeho problémy s udělením trvalého či přechodného pobytu. To mu prý ale náladu nekazí. „Nic se neděje, jsou horší problémy, hlavně že jsme všichni v rodině zdraví. Pobyt řeším od roku 2016 a pořád to samé. Nevyhostí mě odtud, pořád jsem a budu tady, takže v klidu,“ má jasno bijec z Uzbekistánu, který žije střídavě v Česku už od roku 2011.

„Když je Mach klidný, já jsem taky klidný. Máme nějaké záložní řešení, na které se připravujeme,“ říká o problémech Muradova s úřady Ondřej Novotný, promotér Oktagonu. „Já samozřejmě nemůžu bojovat s tajnými službami a řádem České republiky. A ani nechci. To není moje starost. Moje starost je, abych doručil divákům, co jsem jim slíbil, a to se stane. Ve všem ostatním jsem nápomocný.“

Šéf organizace pro CNN Prima NEWS také okomentoval nadcházející turnaj. „Je to takový MMA Grand Slam v Brně. Je to pro mě na stejné úrovni, protože je šest lidí z karty ve světové stovce, celkově devět lidí do sto třiceti,“ vyjmenovává Novotný umístění bojovníků ve světovém žebříčku. „Semifinále turnaje Tipsport Gamechanger o milion eur, o což se tak řádově hraje v tenise. Jeden z největších turnajů, který jsme kdy v Česku dělali. Navíc dva návraty UFC veteránů, Lucie Pudilové a Macha. Zkrátka, tohle není každodenní záležitost.“

Turnaj Oktagon 61 opravdu slibuje velký zážitek, v živém vysílání si navíc diváci budou moci poslechnout komentování akce v podání Karlose Vémoly a Jiřího Procházky. Turnaj můžete sledovat na Oktagon TV.

Tagy:
Brno CNN Prima NEWS MMA Česko sport Machmud Muradov Ondřej Novotný bojová umění Ultimate Fighting Championship sportovní disciplína kombinovaná bojová umění