Nikdo mě z Česka nevyhání, reaguje bijec Muradov na zprávy, že představuje pro stát riziko

Muradov nesmí pobývat v Česku, zní titulek článku na webu Aktuálně.cz, podle něhož zápasník přišel o možnost dlouhodobě žít na území České republiky. Pro stát totiž představuje bezpečnostní riziko kvůli stykům s lidmi z kriminálního prostředí, tvrdí ministerstvo vnitra. Bijec z Uzbekistánu to ale razantně odmítá. „Nic to neznamená, budu dál bojovat,“ komentoval zprávu pro CNN Prima NEWS.

Bijec Machmud Muradov prý rozhodnutí soudu očekával předem. „Byl jsem u soudu, zamítli mi mou žádost. Ale budu dál v Čechách, už mi to v minulosti zamítli mnohokrát… Podám opět žalobu, protože vím, že mám nárok tu být. Nikdo mě nevyhodil, nic takového,“ říká bojovník z Uzbekistánu.

ČTĚTE TAKÉ: Hořká událost, hodnotí trenér Kníže konec Muradova v UFC. A chválí bývalého rivala Vémolu

„Nemají proti mně nic. Vždy říkám: ‚Udělejte se mnou výslech a já vám vše řeknu.' Prý se stýkám s lidmi, kteří jsou nebezpeční a mohou způsobit problémy. Nevím, o koho se jedná, to mi neřekli. Tak ať je zavřou,“ podivuje se Muradov, který do Prahy poprvé přijel v roce 2011. „Prosil jsem je, ať mi sdělí, o koho se jedná, a já řeknu, jestli jsem se s nimi někdy sešel a proč. Ale v současnosti vůbec nevím, o koho má jít. Nerozumím tomu.“

Muradov žádal o přechodný pobyt rodinného příslušníka Evropské unie, má totiž v Česku dceru, kterou přivedl na svět se zpěvačkou Monikou Bagárovou. Odbor azylové a migrační politiky však jeho žádosti nevyhověl. Může prý narušit veřejný pořádek. Bojovník se proti rozhodnutí bránil žalobou, Městský soud v Praze mu však nevyhověl. Rozsudek je pravomocný.

„Předmětné informace lze považovat za dostatečně konkrétní, věrohodné a přesvědčivé. Existuje důvodné nebezpečí, že by žalobce mohl narušit veřejný pořádek. Byly naplněny podmínky zamítnutí žádosti o vydání k přechodnému pobytu na území České republiky,“ cituje web Aktuálně.cz soudkyni Marcelu Rouskovou.

Podle utajované zprávy Národní centrály proti organizovanému zločinu udržuje Muradov dlouhodobé styky s příslušníky balkánského organizovaného zločinu. A to údajně už od svého prvního příjezdu do Česka.

Muradov ale takové informace popírá. „Už jsem si zvykl... Už se toho o mně napsalo tolik... Já znám pravdu,“ reaguje sportovec na informace o tom, že je nebezpečím pro Českou republiku. „Nevyhostí mě. A chytráci, kteří tvrdí, že nedostanu občanství... Já občanství ani nechci, mám nárok na trvalý nebo dlouhodobý pobyt, a to dostanu. Nebojte se.“

Podle webu Aktuálně.cz ale musí Muradov po rozsudku Česko opustit. Do budoucna se v zemi může zdržovat pouze na základě víza, jež mu zde umožní v rozpětí půl roku strávit nanejvýš 90 dní. Poté musí odjet.

Zpátky v boji by se měl Muradov poprvé od propuštění z UFC představit 21. září na turnaji Oktagon 61 v Brně. Zmíněné problémy tak řeší v období přípravy na souboj.

„Před zápasem, po zápase, mně je to jedno. Vím, jaká je pravda, a proto dál bojuju. Mohl jsem si vyřídit papíry v nějakém jiném státě, ale bojuju dál, protože jsem nic zlého neprovedl,“ tvrdí.

Tagy: