Róby na Zlatých glóbech: Šaty s výšivkou ženského přirození nebo zakrytá tvář kvůli nehodě

V noci na pondělí středoevropského času se v Los Angeles v hotelu Beverly Hilton uskutečnil 81. ročník Zlatých glóbů. Červený koberec byl plný hvězd a některé z nich vynesly nádherné outfity. Jiné celebrity zas upoutaly pozornost nevšedními modely. Mezi ně patřila i herečka Gillian Andersonová, která měla sukni s výšivkami ženského přirození.

Než odstartoval očekávaný galavečer, hollywoodské celebrity se prošly po červeném koberci, kde ukázaly své honosné róby.

ČTĚTE TAKÉ: Ostrá slova i dojetí na Zlatých glóbech. Culkin se vysmál kolegovi. Nolan vzpomínal na hvězdu

Pozornost na sebe strhla především hvězda seriálů Sexuální výchova nebo Akta X, herečka Gillian Andersonová. Ta vynesla slonovinové šaty bez ramínek z dílny návrhářky Gabriely Hearstové. Při bližším zkoumání je vidět, že výtvor Hearstové měl na objemné sukni jemné výšivky inspirované vagínou, upozornil server InStyle. Šaty si herečka vybrala prý z mnoha důvodů. „Je to dobré pro značku,“ okomentovala pro web Deadline podle magazínu People. Těsně před ceremonií pak magazínu sdělila, že jsou šaty inspirované pivoňkami.

K TÉMATU: Na Zlatých glóbech dominoval Oppenheimer. Bodovali i Chudáčci, kteří porazili Barbie

S překvapivým doplňkem pak dorazil herec Pedro Pascal. Měl totiž zavázanou ruku. Ovšem ortézu dokázal perfektně sladil s outfitem. V rozhovoru pro agenturu AP Pascal vysvětlil, že si úraz paže přivodil při pádu. „Může se to stát každému,“ pronesl umělec, který získal svou vůbec první nominaci na Zlatý glóbus díky seriálu The Last of Us. Za roli Joela získal nominaci na nejlepší herecký výkon v televizním dramatu. Cenu v této kategorii si nakonec odnesl Kieran Culkin.

Herečka Rosamund Pikeová proměnila nešťastnou nehodu v módní výhru. Na udílení cen dorazila v černém krajkovém modelu, který doplnila krajkovým závojem. Během rozhovoru s Marcem Malkinem pro Variety hvězda vysvětlila, že ozdobnou čelenku nosí nejen z módních důvodů. O krajkovém doplňku, který jí zakrýval velkou část obličeje, Pikeová řekla, že je to ochranný závoj. „O Vánocích jsem měla nehodu na lyžích,“ svěřila se. „To není to, co byste chtěli, když víte, že 7. ledna jdete na Zlaté glóby,“ nastínila s tím, že během incidentu, k němuž došlo 26. prosince, si doslova rozbila obličej. Při udílení cen už měla rány zahojené, i tak se ale rozhodla si závoj ponechat, protože se do něj dle svých slov zamilovala.

Kritizovaná Eilishová

Velkou kritiku na sociálních sítích od svých fanoušků schytala zpěvačka Billie Eilishová. Outfit inspirovaný školními léty v podobě oversized saka, košile s velkým límcem, béžové skládané sukně, bot s kulatou špičkou a vysokých ponožek se na tak významnou událost podle reakcí absolutně nehodil, napsal server Newsweek. Eilishová si odnesla sošku díky nazpívání ústřední písně ke snímku Barbie What Was I Made For?.

Film Barbie, kde píseň zazněla, získal celkem devět nominací, což bylo nejvíce ze všech, nakonec ale proměnil jen dvě. Ačkoli si snímek neodnesl moc výher, i tak ale hlavní hvězda Barbie Margot Robbieová neskutečně ohromila. Herečka totiž vynesla zářivé růžové šaty šité na míru od Armaniho. Outfit byl inspirovaný panenkou Barbie SuperStar z roku 1977, uvedl magazín People.

Samotné udílení cen pak zcela ovládl snímek Oppenheimer v čele s režisérem Chritopherem Nolanem. Film o „otci atomové bomby“ proměnil během večera pět z osmi nominací. Nolan měl při přebíraní sošky emotivní projev, při kterém vzdal hold zesnulému herci Heathu Ledgerovi.

Tagy:
móda Los Angeles Timothée Chalamet outfit Emma Stone Billie Eilish sexuální výchova Zlaté glóby Lenny Kravitz Gillian Anderson červený koberec Margot Robbieová Meryl Streepová Gillian Andersonová Pedro Pascal Karen Gillan Rosamund Pike červený koberec Karen Gillanová Zlaté glóby 2024 udílení cen