Ostrá slova i dojetí na Zlatých glóbech: Culkin se vysmál kolegovi. Nolan vzpomínal na hvězdu

Kiearan Culkin si při svém projevu ostře rýpl do herce Pedra Pascala.

Oppenheimer dominoval na Zlatých glóbech

Během slavnostního večera v Los Angeles, kdy se udílely Zlaté glóby, se odehrálo několik zásadních momentů. Režisér Christopher Nolan při převzetí své první vítězné sošky zavzpomínal na zesnulého herce Heatha Ledgera. Kieran Culkin si zase při svém proslovu ostře rýpl do hereckého kolegy Pedra Pascala. Ten přitom předstíral v hledišti pláč.

V noci na pondělí středoevropského času se v Los Angeles odehrálo slavnostní předávání Zlatých glóbů, které zcela ovládl snímek Oppenheimer v čele s režisérem Chritopherem Nolanem. Film o „otci atomové bomby“ proměnil během večera pět z osmi nominací.

ČTĚTE TAKÉ: Na Zlatých glóbech dominoval Oppenheimer. Bodovali i Chudáčci, kteří porazili Barbie

Hold Ledgerovi

Po několika nominacích v průběhu let získal Christopher Nolan svůj první Zlatý glóbus za nejlepší režii filmu Oppenheimer. Při přebírání ceny nejprve vzdal hold Heathu Ledgerovi, který zemřel v roce 2008 v pouhých 28 letech. Jednou z jeho posledních rolí bylo ztvárnění Jokera ve filmu Temný rytíř od Christophera Nolana.

„Předtím jsem na tomto pódiu stál pouze jednou, když jsem přebíral cenu jménem našeho drahého přítele Heatha Ledgera. A to pro mě bylo dost složité a náročné,“ cituje web CNN Nolanova slova.

Při proslovu v roce 2008 byl režisérovi velkou oporou herec Robert Downey Jr., stejně tak tomu bylo i nyní. „Uprostřed své řeči jsem se podíval do hlediště na Roberta Downeyho Jr., který se mi podíval do očí a věnoval mi pohled plný podpory,“ zavzpomínal Nolan.

„Stejný pohled mi věnuje i teď, lásku a podporu, jakou v průběhu let projevoval tolika lidem v naší komunitě,“ doplnil oceněný režisér.

Ostré rýpnutí Kierana Culkina

Kieran Culkin, bratr hvězdy filmu Sám doma, ve své řeči při převzetí sošky za nejlepší televizní mužský herecký výkon v dramatickém seriálu přemítal o tom, že na Glóby chodí už léta.

„Před dvaceti lety jsem byl nominován na Zlatý glóbus, vzpomínám si, že jsem si tehdy říkal, že už se do této místnosti nikdy nevrátím, což bylo v pořádku. To je jedno. Ale díky seriálu Boj o moc jsem tu párkrát byl, což je příjemné. Ale tak nějak jsem se smířil s tím, že už nikdy nebudu na pódiu, takže tohle je hezká chvíle, děkuju,“ pronesl podle magazínu People sourozenec Macaulaye Culkina.

Při této příležitosti si navíc ostře rýpl do herce Pedra Pascala, který byl také nominován. „Vyliž si, Pedro. Je to moje,“ zavtipkoval herec na adresu kolegy. Ten na jeho slova reagoval tak, že v publiku předstíral pláč.

Tagy: