Nejočekávanější filmy roku 2024: Velká role Lady Gaga či pokračování Duny a Deadpoola

Filmoví fanoušci se v roce 2024 mají na co těšit. Na své si přijdou fanoušci akčních snímků, superhrdinských trháků i animovaných pohádek. Nadšenci Marvelovek jistě ocení Deadpoola 3 v čele s Ryanem Reynoldsem, kde se navíc objeví i Hugh Jackman jako Wolverine. Po více než třiceti letech se pak vrací Michael Keaton jako ikonický Beetlejuice, i tentokrát bude film v režii Tima Burtona. Úplnou novinkou je akčňák Kaskadér, kde se představí Ryan Gosling a Emily Bluntová. Druhého dílu se dočká i populární film Duna. Na plátnech zazáří také Lady Gaga jako Harley Quinn v Jokerovi: Folie à Deux. Co dalšího nás čeká?

Role Play

Hned z kraje roku se filmoví nadšenci dočkají komediálního a akčního špionážního thrilleru Role Play, který bude streamován od 12. ledna 2024 na platformě Prime Video. V hlavních rolích se představí Kaley Cuocoová a David Oyelowo. Manželé Emma a David vedou poklidný život – tedy až do momentu, kdy se provalí, že žena je i nájemnou vražedkyní. Rodina je následně v ohrožení, nastínil zápletku magazín Entertainment Weekly.

ČTĚTE TAKÉ: Hvězda Marvelu odsouzena. Herec napadl svoji přítelkyni v autě, filmové studio reagovalo rázně

Mean girls

Po úspěchu komedie Protivný sprostý holky z roku 2004 a muzikálu na Broadwayi z roku 2018 se Mean Girls vracejí na filmová plátna. Snímek vstoupí do kin už 12. ledna 2024, tedy dvacet let od premiéry původních Mean Girls. Role Cady Heronové po Lindsay Lohanové se ujala herečka Angourie Riceová. Renée Rappová si zahraje postavu Reginy Georgové, kterou už ztvárnila na divadelních prknech na Brodwayi. Herečka Bebe Woodová se pak objeví jako Gretchen Wienersová a Avantika bude mít roli Karen Shettyové, připomíná web Deadline.

Deadpool 3

Těžko hledat očekávanější komiksový film, než jakým je Deadpool 3, který propojí marvelovské univerzum se světem X-Menů a do role Wolverina se v něm vrátí Hugh Jackman. V hlavní roli Deadpoola se už tradičně objeví herec Ryan Reynolds.

Kvůli hollywoodské stávce herců se původní termín plánované premiéry přesunul z 3. května 2024  na 26. července 2024, kdy měla společnost Disney představit film Captain America: Nový svět. Čtvrté pokračování této Marvelovky pak bylo přesunuto až na 14. února 2025.

Venom 3

Další trhák, který se v následujícím roce představí, je Venom 3 v čele s Tomem Hardym. O příběhu samotném se toho zatím moc neví. Fanoušci se ale už mohou těšit na datum uvedení do kin. Sony Pictures premiéru třetího dílu podle magazínu Variety přesunula kvůli stávce herců z 12. července 2024 na 8. listopadu 2024.

Transformers One

Série Transformers se vrací ke svým kořenům s animovaným prequelem, který zkoumá původ domovského světa titulních robotů Cybertron a rivalitu mezi Optimem Primem a Megatronem. Transofrmers One nebude navazovat na hrané filmy. Režie se ujal Josh Cooley, který stojí za Toy Story 4. Hlas Optima Primea namluví Chris Hemsworth, Megatrona Brian Tyree Henry a diváci uslyší i hlas Scarlett Johanssonové či Keegan-Michaela Keye. Podle webu Deadline je datum premiéry stanoveno na 13. září 2024.

Kaskadér

Hlavních rolí v akční komedii The Fall Guy neboli Kaskadér, která je inspirovaná oblíbeným televizním seriálem z 80. let, se ujali Ryan Gosling a Emily Bluntová. Film sleduje Goslinga v roli bývalého kaskadéra Colta Seaverse, bitvami zjizveného muže, který opustil branži, aby se soustředil na své fyzické a duševní zdraví. K práci se však vrací, když se ztratí hvězda velkorozpočtového filmu, který režíruje jeho bývalá manželka Jody Morenoová alias Bluntová.

Snímek se měl divákům představit už 1. března 2024, nicméně premiéra byla přesunuta na 3. května 2024, informoval portál The Hollywood Reporter. Pod filmem je podepsaný režisér David Leitch, který má na kontě snímky, jako jsou například Deadpool 2 či Bullet Train.

Beetlejuice 2

Michael Keaton si v pokračování filmu Tima Burtona zopakuje roli Beetlejuice po 35 letech. O pokračování filmu z roku 1998 se toho moc neví, ale mezi herci, kteří se vracejí do světa Beetlejuice, jsou Winona Ryderová a Catherine O'Haraová. Fanoušci uvidí i nové tváře jako například herečky Jennu Ortegaovou, Monicu Bellucciovou nebo herce Justina Therouxe a Willema Dafoeho. Na konci listopadu režisér Tim Burton na sociální síti oznámil, že film je již dotočený. Pokračování ikonického snímku bude podle webu Yahoo uvedeno v kinech 6. září 2024.

Gump – jsme dvojka

V září 2023 skončilo natáčení filmu Gump – jsme dvojka, jehož hlavním hrdinou je stejnojmenný pes. Děj druhého dílu navazuje na díl první a diváci se i tentokrát mohou těšit na herce jako je Bolek Polívka, Štěpán Kozub, Richard Krajčo nebo Karel Roden. Premiéra snímku, k němuž nahrál ústřední píseň Richard Krajčo, bude v kinech 28. března 2024.

Duna: Část druhá

Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Fergusonová a Javier Bardem se vracejí v očekávaném pokračování sci-fi hitu Duna. Poté, co byla napadena Chalametova rodina, se hrdina snímku v roli Paula Atreidese spojí s Chani neboli Zendayaou a Fremeny, původními obyvateli Arrakisu, aby se pomstil. V boji proti spiklencům se musí rozhodnout mezi následováním svého srdce a záchranou vesmíru. Dlouho očekávaný film měl být uveden již v listopadu 2023, nakonec se ale premiéra uskuteční až 15. března 2024, informoval magazín Variety.

Joker: Folie à Deux

Todd Phillips natáčí dvojku svého Jokera s podtitulem Folie à deux. Film bude vyprávět hlavně o vztahu Jokera, v jehož roli se představí Joaquin Phoenix, a Harley Quinn, kterou si zahraje zpěvačka Lady Gaga. Příběh se ponoří do psychotické mysli obou hrdinů a bude obsahovat i muzikálová čísla. Nový film dorazí do kin 4. října 2024, uvedl web Yahoo.

Mizerové 4

Herci Will Smith a Martin Lawrence se vrátí jako policisté Mike a Marcus a postaví se nové skupině padouchů. Detaily zápletky jsou v tuto chvíli neznámé, nicméně můžeme opět počítat s akcí, kterou budou doprovázet vtipné scény. Ve čtvrtém filmu franšízy se k nim připojí Vanessa Hudgensová, Alexander Ludwig, Rhea Seehornová a Eric Dane. V kinech budou Mizerové 4 už 14. června 2024.

Vetřelec: Romulus

Filmová série Vetřelec dostane v létě 2024 nového zástupce v podobě snímku s pracovním názvem Romulus. Jeho režisér Fede Alvarez už má hotový pracovní sestřih, který se rozhodl jako první pustit člověku nejpovolanějšímu – Ridleymu Scottovi, který režíroval kultovní jedničku, ale i snímky Prometheus a Covenant. Ten Alvarezovu verzi pochválil. Film se z velké části natáčel v Maďarsku a měl by být uveden 16. srpna 2024.

Gladiátor 2

Ridley Scott se vrací do Římské říše s pokračováním svého filmu Gladiátor z roku 2000, kde hlavní roli tehdy sehrál Russell Crowe. Ten by se v novém dílu objevit mohl, ale zatím je to nepravděpodobné, protože postava Maxima, kterou hrál, v prvním díle zemřela. Příběh se bude zřejmě točit kolem dospělého Luciuse, jehož hraje Paul Mescal. Nebude chybět ani herečka Connie Nielsen jako Lucilla nebo herci Denzel Washington a Pedro Pascal. Pokračování historického megahitu mohou fanoušci v kinech očekávat 22. listopadu 2024.

Godzilla x Kong: Nové imperium

Nový snímek slibuje odhalení neznámé síly, která ohrozí existenci Godzilly, Konga i celého lidstva, Z toho vyplývá, že Godzilla a Kong tentokrát nebudou mezi sebou soupeřit, ale zřejmě se z nich stanou spojenci. Podle zjištění magazínu SFFGazette film pokračuje v odlehčenějším a komediálnějším směru, který ustanovil v roce 2021 předchozí film Godzilla vs. Kong. V hlavních rolích tentokrát uvidíme Dana Stevense, Rebeccu Hallovou, Briana Tyree Henryho nebo Falu Chenovou. Blockbuster Godzilla x Kong: Nové impérium dorazí do českých kin 11. dubna 2024.

IF

Za tvorbou fantasy komedie IF stojí John Krasinski a Ryan Reynolds, oba ve filmu také hrají. Příběh vypráví o mladé dívce, která se dozví, že má schopnost vidět imaginární přátele, odtud název IF. Pravděpodobně v rolích imaginárních přátel se objeví Phoebe Waller-Bridgeová, Matt Damon, Steve Carell, Emily Bluntová, Awkwafina a mnoho dalších hvězd, nastínil magazín People. Snímek půjde do kin 17. května 2024.

Já, padouch 4

Já, padouch 4 přichází dva roky po posledním díle této franšízy. V tuto chvíli nejsou žádné konkrétní podrobnosti o tom, do jakých problémů se Gru a přisluhovači Mimoni tentokrát dostanou. Premiéra je stanovena na 3. července 2024.

Kung Fu Panda 4

Po dlouhých sedmi letech 8. března 2024 zamíří do kin další pokračování oblíbené pohádky Kung Fu Panda. Naposledy jsme bojovníka s hlasem herce Jacka Blacka viděli v kinech v roce 2016. Panda Po se tentokrát utká se záporáčkou, jíž se říká Chameleon a dabuje ji Viola Davisová. Její magické schopnosti jí dovolují nasát schopnosti slavných kung fu válečníků – a jako by to nestačilo, má k dispozici vlastní armádu.

Mufasa: Lví král

„Hraný“ Lví král, který byl ze 100 % vytvořen počítačem a ve skutečnosti nebyl hraný, dostane prequel. Pokračování se bude zabývat příběhem Simbova otce Mufasy. Snímek Mufasa: Lví král od Disneyho režíruje Barry Jenkins. Aaron Pierre propůjčí hlas Mufasovi, Seth Rogen si zopakuje roli Pumby, Billy Eichner ztvární Timona a John Kani Rafikiho. Do kin se film podívá až 20. prosince 2024, uvedl web Yahoo.

V hlavě 2

Devět let poté, co film V hlavě vyvolal v lidech všechny pocity, míří na velké plátna nové pokračování. Film společnosti Pixar bude sledovat Riley, jak prochází pubertou, s čímž se pojí nové pocity. První díl si získal u fanoušků ohromnou oblibu. Druhého dílu se nadšenci V hlavě dočkají 14. června 2024.

Ježek Sonic 3

O dalším pokračování akční komedie o Ježku Sonicovi, která je založená na franšíze videoher vydané společností Sega, se toho dosud moc neví. Oficiální twitterový profil filmové série pouze sdílel, kdy bude další Sonic uveden do kin. Premiéra by měla být 20. prosince 2024.

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

Šílený Max se po osmi letech vrací, tedy vrací se jedna z hlavních hrdinek předchozího snímku Furiosa. Stejnojmenný film se dívá na zrod této neohrožené hrdinky, takže Charlize Theronovou střídá v roli Anya Taylor-Joyová. Za režisérským kormidlem zůstal tvůrce celé ságy George Miller. Furiosa bude hledat cestu domů, bude přitom chránit život dítěte a hlavní hrozbou bude záporák Dementus, jehož hraje Chris Hemsworth.

Království Planeta opic

Válka o planetu opic sice v roce 2017 zakončila trilogii, která vyprávěla příběh Caesara, záhy se však začala chystat trilogie nová. Její první díl se jmenuje Království Planeta opic a hlavním hrdinou tentokrát bude Caesarův syn Cornelius, kterému propůjčil mo-capové pohyby Owen Teague. Premiéra filmu je stanovena na 24. května 2024.

Pán prstenů: Válka Rohirů

Pán prstenů: Válka Rohirů bude velkorozpočtový animovaný film. Režíruje ho Kendži Kamidžama a výkonnou producentkou je Philippa Boyensová, která byla členkou oscarového týmu scenáristů Pána prstenů a Hobita. Děj se bude odehrávat zhruba dvě staletí před událostmi Pána prstenů a odkryje příběh Helmova žlebu a jeho zakladatele Helma Kladiva, krále Rohanu. Podle portálu Yahoo se nadšenci ságy Pán prstenů dočkají nového anime filmu na plátnech 13. prosince 2024.

Krotitelé duchů: Říše ledu

Od prvního filmu Krotitelé duchů v roce 1984 se franšíza stala celosvětovým fenoménem. Nejnovější duchařský snímek Krotitelé duchů: Říše ledu měl být uveden už letos o Vánocích, nicméně premiéra byla nakonec přesunuta na 29. března 2024. Tým bude znovu bojoval s nadpřirozenem a chránil veřejnost před strašidly i přízraky. Ve filmu si zahraje i legenda původní série filmů Bill Murray.

Další očekávané filmy

Na filmové fanoušky toho čeká mnohem více. V únoru se mohou těšit na akčňák Madam Web s herečkou Dakotou Johnsonovou. V dubnu bude mít premiéru romantická komedie Rivalové v hlavní roli se Zendayaou.

V listopadu společnost Sony Pictures Entertainment ukázala trailer k animáku o líném kocourovi Garfield ve filmu, který zamíří do kin v létě 2024.

V červnu bude uveden horor Tiché místo: První den. Červenec pak přinese Twisters, připravovaný americký katastrofický film režiséra Lee Isaaca Chunga.

V listopadu do kin zamíří fantasy muzikál Wicked v čele se zpěvačkou Arianou Grandeovou, kde se objeví i její současný partner Ethan Slater.

Tagy:
Lady Gaga kino filmy Vetřelec Ryan Gosling filmové novinky Deadpool Krotitelé duchů 2024 Ryan Reynolds Ryan Gosling Deadpool 3 Beetlejuice Gladiátor 2 Kung Fu Panda 4 Venom 3 Mizerové 4 Joker: Folie À Deux Furiosa Duna: Část druhá Gump – jsme dvojka rok 2024 Godzilla x Kong: Nové imperium Království Planeta opic Mean Girls Kaskadér IF Já, padouch 4 Mufasa: Lví král V hlavě 2 Ježek Sonic 3 Furiosa: Sága Šíleného Maxe