Moderátor Vágner zvládl Ironmana v poušti. Slyšel, že to nejde, teď splnil slib

Moderátor CNN Prima NEWS Petr Vágner se vydal na těžkou sportovní misi do Alžírska. Rozhodl se okusit nelítostný závod Triathlon North Africa neboli jednu ze sérií dlouhých triatlonů. Má za sebou celkem 226 kilometrů a jeho dojmy z vyčerpávajícího putování po severu Afriky si můžete přečíst na dalších řádcích.

Nejdříve 3 800 metrů plavání v saharské oáze ve 14 stupních Celsia.

Pak 180 kilometrů na kole na silnici, která končila někde daleko v poušti.

A nakonec 42kilometrový maraton na Sahaře i s písečnou bouří!

Vše celkem za 15 a půl hodiny. Ale čísla nejsou vůbec důležitá, jsou mnohem lepší sportovci a atleti než já. Já si pouze plnil svůj velký sen.

Svým dětem Lilli a Samovi jsem ve svých 42 letech dal slib, že jednou toho Ironmana dám a teď o dva roky později jsem ten slib splnil.

Celá moje příprava na závod v Alžíru trvala pouhé tři měsíce! Před lety mi moderátorka Lucie Černá Šilhánová napsala, že to nejde, že je to nereálné za tak krátkou dobu. Že jako bývalá plavkyně o tom něco ví a tak dále. A světe, div se – jde to! Je to jenom o hlavě. A s tím jsem do závodu Thriatlon Ironman Distance v Alžírsku šel.

Nikdy předtím jsem neuplaval v kuse více než dva kilometry, a ještě v ledové vodě (chodil jsem celou zimu trénovat i do Vltavy). Nikdy předtím jsem na kole neujel více než 30 kilometrů v kuse (trénoval jsem doma na trenažéru a rotopedu) a teď triatlon v Alžíru. Prostě pecka a neskutečný zážitek, přestože jsem si tady užil déšť, vítr, vysoké teploty a dokonce i písečnou bouři. Ale jsem rád, že jsem si vybral zrovna tuto destinaci, tohle neskutečné místo v poušti.

Rozhodně musím také poděkovat své holce Silvii Vlčkové za velkou podporu, přízeň a důvěru, protože ty tři měsíce nebyly vůbec jednoduché. Trénovat dvakrát denně, chodit do práce moderovat sport na CNN Prima NEWS, vlastní pořad Co Čech, to trenér! a ještě se věnovat dětem... Ale dali jsme to.

Velké díky bratrům Jakubovi a Adamovi Atarsiovým, organizátorům závodu a druhé rodině tady v poušti.

Chvíli v Alžírsku ještě zůstanu. Trochu pocestujeme a už teď přemýšlím nad dalším závodem.

Tagy: