Modlitby za hvězdu NFL. Při zápase utrpěla zástavu srdce, o život bojuje v nemocnici

Děsivé scény přinesl pondělní večerní zápas v zámořské NFL. Hráč Buffala Bills Damar Hamlin utrpěl v duelu se Cincinnati Bengals po srážce srdeční zástavu. Tep mu byl přímo na hřišti obnoven, ale platí, že se nachází v kritickém stavu v nemocnici. Především zámořský sportovní svět se za něj teď modlí.

Celá situace začala nevinně. Na konci první čtvrtiny – ve chvíli, kdy Bengals vedli 7:3 – se 24letý Hamlin snažil utnout útok soupeře. Teeho Higginse zastavil. Postavil se na nohy, ovšem jen pár sekund po nárazu se chytil na prsou a následně spadl na zem. Ukázalo se, že dostal helmou do hrudi.

Podle vyjádření Buffala Bills hráč utrpěl srdeční zástavu. Dostalo se mu rychlé pomoci od lékařského týmu, který resuscitací obnovil tlukot svalového orgánu. Největší drama přímo na stadionu trvalo přibližně 30 minut. Ale pokračuje dál v nemocnici.

Hrůzné dění na trávníku paralyzovalo hráče obou týmů. Ti se drželi za hlavu, zadržovali slzy. Když byl Hamlin odvážen v sanitce, celý soubor Buffala symbolicky poklekl, aby poslal svému parťákovi hodně sil.

Hamlin nicméně zůstal v kritickém stavu v lékařském centru University of Cincinnati.

„Naše myšlenky jsou s Damarem a Buffalo Bills. Více informací poskytneme, jakmile budou k dispozici,“ uvedla nejpopulárnější americká sportovní soutěž – NFL – v prohlášení.

Tagy:
zranění nemocnice hvězda zástava srdce NFL sport srdeční zástava National Football League Cincinnati Bengals University of Cincinnati americký fotbal Damar Hamlin Buffalo Bills