Módní kritici se pustili do budoucí první dámy Bidenové: Oproti Trumpové jí chybí šmrnc

Jill a Joe Biden v předvolební debatě.

Současnou první dámu USA a bývalou modelku, 50letou Melanii Trumpovou, vystřídá téměř 70letá učitelka Jill Bidenová. Stane se tak jednou z nejsledovanějších žen planety a kromě činů se pod drobnohledem ocitne i její vzhled. Módní kritici přitom už nyní Bidenovou srovnávají s Trumpovou. A obě dámy zhodnotili také čeští návrháři. Která z nich má tedy lepší styl?

Titul první dámy přebírá po bývalé slovinské modelce Melanii Trumpové 69letá učitelka Jill Bidenová. Kromě toho, že vyučovala angličtinu na několika středních školách v USA, věnovala se i vzdělávání žáků s emočními poruchami v psychiatrických zařízeních.

O jejich profesních kvalitách tak není pochyb, a přestože Bidenová od malička miluje módu stejně jako její předchůdkyně, která se procházela po mole už v pěti letech, téměř 20letý věkový rozdíl je pochopitelně znát i v jejich rozdílném stylu oblékání.

Melanie má nadčasový styl, Jill ještě chybuje

„Melanie šla vyloženě do jednoduchých siluet, do pudrových tónů, a striktně držela dress code.  Je to takový čistý, nadčasový minimalismus. Jde o kousky, které se dají nosit vždy a všude, i několik generací. Pro mě je to u Melanie stylově víc uhlazené, jednodušší a jasně dané oproti Jill Bidenové,“ zhodnotil módní návrhář Lukáš Macháček.

„Co jsem ji studoval, Jill Bidenová hodně preferuje kostýmky a pouzdrové šatičky. Myslím si, že její styl není úplně dotažený a jsou tam ještě pořád nějaké chyby. Jsou to kolikrát nesourodé kousky, laciné s dobrými. Chybí mi u ní takový ten šmrnc,“ prohlásil další designér Jakub Poner.

Budoucí první dáma ale kolem sebe bude mít početný tým stylistů a vizážistů, kteří jí určitě pomohou doladit její styl k dokonalosti.

Rajská srovnává Bidenovou s Macronovou

V hledáčku fotoaparátů byla přitom Bidenová už za vlády Baracka Obamy, kdy zastával její manžel Joe post viceprezidenta. Jako druhá dáma tak měla blízko i k Michelle Obamové, s níž před devíti lety založila iniciativu Joining Forces, která vyzývá Američany k pomoci vojákům a jejich rodinám.

Podle české módní návrhářky Beaty Rajské by se neměly obě ženy takto porovnávat. „Zvlášť když Bidenová ještě nenastoupila do funkce. Z prvních dam bych ji srovnala možná s Nancy Reaganovou, nebo později se stylem Laury Bushové. Pokud bych měla ale opravdu srovnávat, tak se stylem manželky současného francouzského prezidenta Emanuela Macrona, Brigitte Macronové, které také maximálně vyhovuje sportovně elegantní styl,“ uvedla Rajská.

Zrak veřejnosti se ale určitě zaměří i na další dámu, a to na novou viceprezidentku Kamalu Harrisovou, vůbec první ženu v této funkci.

Tagy: