Policie zveřejnila předběžný závěr pitvy po Heřmánkově sebevraždě. Střelnice zpřísní opatření

Ve věku 76 let zemřel herec Karel Heřmánek.

Podle předběžných závěrů soudní pitvy zemřel Karel Heřmánek na střelná zranění

Karel Heřmánek, který měl v sobotu spáchat sebevraždu ve střelnici na Příbramsku, zemřel podle předběžných závěrů soudní pitvy na střelná zranění. „Tuto tragickou událost i nadále vyšetřují příbramští kriminalisté,“ uvedla policejní mluvčí ve vysílání CNN Prima NEWS Vlasta Suchánková. Podobné případy nejsou podle majitelky střelnice LERO Vladislavy Leišové ojedinělé a chystá se přijmout nová bezpečnostní opatření. Ačkoli je po celou dobu střelby instruktor nablízku, šance zabránit sebevrahovi, aby otočil zbraň proti sobě, je nízká.

„Myslím si, že vinit někoho z toho, že tímto způsobem nezabránil sebevraždě, není žádoucí. Strojvedoucího taky nebudete vinit, že nezastavil vlak, když mu tam někdo skočil,“ řekla ve vysílání CNN Prima NEWS Leišová, která plánuje zorganizovat školení instruktorů, aby věděli, jak v takových situacích jednat. Má totiž strach, aby hercův čin k sebevraždám na střelnicích nepodnítil další lidi.

ČTĚTE TAKÉ: Kokain na královském záchodě i přání smrti Blur. Skandály Oasis zahrnují i Rolling Stones

Jeden z kvalifikovaných zkušebních komisařů se CNN Prima NEWS svěřil s tím, že se mu takto podařilo sebevraždě zabránit. „Zasáhl jsem rychleji, než on dokončil svůj úmysl. Strhnul jsem ho rukou za rameno zpět a střela minula cíl, který zamýšlel, tedy hlavu. Došlo jen k lehkému zranění rtu, obočí a nosu. Pán ale přežil,“ vylíčil svůj zážitek. Jenže muž přežít nechtěl, ukončit život se snažil znovu, jen na jiné střelnici.

Klasickou střelbu na střelnici si může vyzkoušet pod dozorem instruktora téměř každý. Stačí, když je vám alespoň 18 let, nejste pod vlivem alkoholu ani jiných návykových látek a seznámíte se s provozním řádem střelnice. „Následně si vezmete střelecká sluchátka a brýle. Poté můžete společně s instruktorem přejít do střelnice, kde se střílí,“ vysvětlila Leišová.

Karel Heřmánek měl ve věku 76 let spáchat sebevraždu na střelnici Placy, která od Příbrami leží zhruba deset kilometrů. Jan Kuželka CNN Prima NEWS prozradil, co se v osudný moment mělo stát. „Karel vystřelil tři rány na terč, usmíval se, pak napsal dlouhou SMS zprávu své ženě Haničce, kterou už ale neodeslal. Namířil zbraň proti sobě a zastřelil se,“ popsal jeho herecký kolega.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nové svědectví o smrti Karla Heřmánka. Před sebevraždou napsal dlouhou SMS své manželce

Tagy:
střelnice policie společnost sebevražda CNN Prima NEWS hodnoty Příbram Karel Heřmánek smrt a umírání trestná činnost, právo a spravedlnost