Fiala odjel s knihami, Babiš slavil narozeniny dcery. Jak čeští politici tráví dovolenou?

Fiala, nebo Babiš?

Politici na dovolené

Čeští politici si užívají dovolenou. Premiér Petr Fiala vyrazil do Itálie, kde hodlá dohánět své knižní resty, lídr hnutí ANO Andrej Babiš zase oslavil narozeniny své dcery Vivien. V Poslanecké sněmovně se sejdou až v září, od politiky si ale pauzu nedali ani přes prázdniny.

Moře, hory, výlety a sport. Čeští politici si své sněmovní volno užívají naplno. Třeba premiér Petr Fiala (ODS) odjel dohnat své knižní resty do Itálie. „Vždy se těším, že doženu přečíst to, co nestíhám během roku,“ napsal premiér na sociální síti Instagram a sdílel kupu knih s výhledem na moře.

ČTĚTE TAKÉ: V ANO už není nikdo, koho bych si vážil, říká Telička. Za tajtrlíkování na TikToku by se prý styděl

Naopak aktivnější dovolenou zvolila předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová, která s manželem vyrazila na kajak do zahraničí.

Šéf další vládní strany Starostů a nezávislých zase odletěl na řecký ostrov Kos. „Nespálil jsem se na sluníčku, byl jsem běhat. Možná by ale první varianta bolela o trochu míň,“ žertoval Vít Rakušan na Instagramu.

I šéf ANO Andrej Babiš už byl u moře. Během června navštívil Čechy oblíbené Chorvatsko. A před pár dny oslavil narozeniny své dcery Vivien. Navštívil také Olympijský festival Paříž 2024 u jezera Most, kde si stejně jako prezident Petr Pavel vyzkoušel i některé aktivity.

Téměř žádný z politiků si ale pauzu od politiky na sociálních sítích nedal úplně. Špičkovali se alespoň prostřednictvím videí. Alena Schillerová si například rýpla do premiéra, když na videu předstírala hru na klavír. „Umíš na něco hrát? Na nervy Petra Fialy?“ připsala k němu na sociální síti TikTok.

Společně se všichni setkají 6. září, kdy se koná řádná schůze Poslanecké sněmovny.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zpackaná digitalizace? Bartoš slíbil nápravu, jinak přijme odpovědnost, říká Jakob. Průšvih, zuří SPD

Tagy: