Motoristická tragédie. Breen při testech před Chorvatskou rallye vyletěl z trati, nepřežil

Třiatřicetiletý irský jezdec Craig Breen ve čtvrtek zemřel při nehodě během testování před Chorvatskou rallye, čtvrtým dílem mistrovství světa v automobilových soutěžích. Jeho tým Hyundai Motorsport uvedl, že havárie se stala po poledni místního času. Spolujezdec James Fulton vyvázl bez zranění.

„Hyundai Motorsport s hlubokým zarmoucením potvrzuje, že Craig Breen přišel o život při nehodě během testování před Chorvatskou rallye. Spolujezdec James Fulton nebyl při incidentu, který se stal krátce po poledni místního času, zraněn. Hyundai Motorsport zasílá upřímnou soustrast Craigově rodině, přátelům a mnoha jeho fanouškům,“ uvedl tým. Server motorsport.com napsal, že Breen se svým vozem vyletěl ze silnice.

ČTĚTE TAKÉ: Obdivuhodné gesto. Kustod Hradce se vydal na tribunu zachraňovat fanouška soupeře

Irský pilot se měl letos účastnit jen vybraných světových rallye a v Chorvatsku se připravoval na svůj druhý start v sezoně. V únoru na sněhu ve Švédsku skončil Breen druhý a vyrovnal svůj nejlepší výsledek v šampionátu WRC, jehož v předchozích letech dosáhl pětkrát. V MS debutoval v roce 2009 a za volantem vozů značek Ford, Peugeot, Citröen a Hyundai absolvoval celkem 81 soutěží. Na stupně vítězů se dostal osmkrát, na výhru nedosáhl.

Chorvatská rallye se na asfaltových tratích s centrem v metropoli Záhřebu pojede od 20. do 23. dubna.

Tagy: