Motorkář lehnul před dodávkou, která mu nedala přednost. Zachránil si tím život

Za každou cenu se vyhnout srážce. Základní pravidlo pro přežití důsledně aplikoval motorkář přijíždějící po hlavní na křižovatku, na kterou se z vedlejší silnice řítila dodávka. Její řidič navzdory pravidlům v klidu pokračoval v jízdě.

O minulém víkendu zachytila palubní kamera vozu jedoucího za motocyklistou na křižovatce ze směru od obce Loukov do Bystřice pod Hostýnem situaci, kdy bílá dodávka značky Mercedes-Benz projela křižovatkou, aniž by motorce dala přednost v jízdě.

Motocyklista musel prudce brzdit a spadl z motocyklu na vozovku. Jeho stroj se hrnul ještě několik metrů po asfaltu až do příkopu a dodávku přitom těsně minul. Dvaapadesátiiletý řidič utrpěl jen lehká zranění a postavil se prakticky bezprostředně na nohy. Policie pátrá po řidiči dodávky. Sama policie doplňuje, že řidič si nehody ani nemusel všimnout.

Motocyklista si pádem dost pravděpodobně zachránil život a přinejmenším zdraví, neboť střety nechráněného účastníka silničního provozu bývají pro motorkáře zpravidla fatální.

Nehodu nyní vyšetřují kroměřížští dopravní policisté. „V souvislosti s touto událostí nyní pátráme po neznámém řidiči nákladního automobilu. Zároveň prosíme o pomoc případné svědky, kteří by nám mohli poskytnout jakoukoliv informaci vedoucí ke zjištění totožnosti řidiče náklaďáku.“

Tagy: