Přestup desetiletí v F1? Dost už bylo Mercedesu, Hamilton zřejmě zamíří k odvěkému rivalovi

Ve Formuli 1 se schyluje k přestupu desetiletí. Sedminásobný mistr světa a pilot stáje Mercedes Lewis Hamilton by mohl obléct rudý dres Ferrari, kde by v příští sezóně nahradil Carlose Sainze, kterému smlouva s ikonickou stájí platí jen do roku 2025 a nabídku prodloužení zatím nepodepsal. Oba týmy by se měly vyjádřit ještě ve čtvrtek.

Pro novou sezónu závodů formulí, která začne na začátku března, mají piloti svá místa jasná. Druhý jezdec Ferrari, Charles Leclerc, nedávno podepsal smlouvu o pokračování. Jeho dosavadní parťák Carlos Sainz ještě s kontraktem vyčkává. Jedním z důvodů může být plán šéfů Ferrari přetáhnout Brita Lewise Hamiltona z Mercedesu. Informaci přinesl italský web Formule1a, podle něhož se červený tým snaží Brita přetáhnout od sezóny 2025 a pomoct mu k osmému titulu mistra světa.

ČTĚTE TAKÉ: Deset let od Schumacherovy tragédie: Šampion ovládl Formuli 1, pak přišel pád na lyžích

Se stejnou informací přišel nezávisle na italském webu také Sky Sports News. Ten uvedl, že se na čtvrtek chystá oficiální vyjádření stájí Mercedesu i Ferrari. „Lhal bych, kdybych řekl, že jsem nikdy nepřemýšlel o ukončení kariéry v jiném týmu,“ nechal se slyšet Hamilton minulého roku pro ESPN.

Web Racing News na svém Instagramu dokonce uvedl, že přestup je již potvrzená věc, zdroj ale neuvedl.

Možný přestup Hamiltona se řešil už v květnu minulý rok. Podle bývalého Christiana Hornera, šéfa stáje Red Bull, měl anglický pilot jednat o možném přestupu nejen do Ferrari, ale i k němu. Nakonec spekulace obě strany popřely, informoval Daily Mail.

„Mluvím s Lewisem každý týden už 20 let. Kdybych ho měl najmout pokaždé, když spolu mluvíme, stálo by mě to majlant,“ vyhnul se ještě nedávno přímé odpovědi ředitel Ferrari Frédéric Vasseur, informuje Formule1a.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dakarský přepych závodníka rallye. Žádné polní podmínky, ale apartmán s pozlacenou sprchou

Tagy: