Mrazivé detaily v případu zabité Patrície: Vraždil i otec obviněného, dostal trest smrti

Lidé z domu v Bratislavě, kde došlo k vraždě 48leté ženy, často zmiňují, že měla ve velkém užívat alkohol.

Brutální vražda v Bratislavě

Jedním z mála Slováků, kteří dostali trest smrti, byl Štefan Pantl. Popravili ho za vraždy, znásilnění a krádeže v roce 1981. Pantl měl syna, informují slovenská média. Tím je podle všeho kuchař Jozef H., který nyní čelí obvinění z brutální vraždy 48leté ženy. Tou se od minulého týdne zabývají bratislavští policisté.

Štefan Pantl se narodil 7. října 1954 v Bratislavě. Byl to násilník, který vraždil, znásilňoval a kradl. V době jeho řádění mu přitom bylo pouhých 25 let, byl ženatý a měl malého syna. Tím měl být podle webu noviny.sk Jozef H., kterého slovenští kriminalisté viní z brutální vraždy 48leté ženy.

ČTĚTE TAKÉ: Oběť, nebo agresor? Brutálně zavražděná Patrícia měla sousedy terorizovat, roli hrál alkohol

Jeho otec Štefan si kvůli svým činům „vysloužil“ přezdívku Bratislavský škrtič. Na svědomí má Olgu a Vlastu, které potkal na oslavě v jednom z podniků. Ženy zavraždil v roce 1979. Podle webu je přemluvil, aby s ním odešly k němu domů, kde si následně dali několik skleniček. Pantl po dívkách požadoval sex, což ale obě odmítly, a to se jim stalo osudným.

Olgu 25letý násilník škrtil páskem od županu, a poté jí skočil po krku. Vlastu nejprve zmlátil a znásilnil. Následně s ním musela žena absolvovat procházku, během které ji měl přivázanou za opasek. Vlastě se sice podařilo vymanit, Pantl ji ale doběhl a začal škrtit. Pak jí na krk přitlačil palici a počkal, dokud dívka nepřestane dýchat.

Jaký otec, takový syn?

Podle psychiatra Svetozára Droba, který na Pantla dělal posudek, byl muž sexuální agresor, který těžce snášel odmítnutí styku. Bral to jako osobní selhání. Ještě před dvojnásobnou vraždou se dopustil sexuálních útoků a znásilnění. Za své činy dostal Štefan Pantl trest smrti, který byl vykonán v roce 1981.

Po 44 letech brutálně vraždil i Pantlův syn. Svoji partnerku Patrícii měl rozřezat, z těla jí vyřízl orgány, které ležely vedle v kbelíku a na zemi se nacházelo i ženino srdce. Drob se nechal slyšet, že otec-násilník mohl v tomto případě sehrát roli. „Až v 50 procentech případů se genetické vlohy k takovému chování někdy v průběhu života dědí. Genetická dispozice je dána a je zakódována v osobnostní struktuře,“ uvedl psychiatr podle webu Plus Jeden Deň.

PODÍVEJTE SE: Ubodal muž v Hradci Králové chlapce, protože mu odmítl dát cigaretu?

Tagy: