Oběť, nebo agresor? Brutálně zavražděná Patrícia měla sousedy terorizovat, roli hrál alkohol

Lidé z domu v Bratislavě, kde došlo k vraždě 48leté ženy, často zmiňují, že měla ve velkém užívat alkohol.

Brutální vražda v Bratislavě

Představy o domácím násilí vám naruším. Se zavražděnou Patrícií jsem byla neustále ve sporu a psát o ní, že byla milá a ochotná pomoci, je z kategorie sci-fi. Těmito slovy zahájila své svědectví Monika Kozelová, bývalá slovenská poslankyně a sousedka brutálně usmrcené 48leté ženy. Tvrdí, že Patrície, jíž měl vrah vyříznout srdce a další orgány, byla těžká alkoholička, která sousedy terorizovala. Její popis událostí, k nimž v domě, kde obě ženy žily, docházelo, se liší od dalších svědectví. V nich je za agresora popisován partner Jozef, kterého policisté zadrželi.

V době, kdy vrah Patrícii v bratislavském bytě usmrtil, nebyla bývalá poslankyně doma. Pobyt mimo město si prodloužila, aby se s celou situací nemusela vyrovnávat v blízkosti místa činu, uvádí web Nový čas. Kozelová totiž bydlí v bytě přímo pod Patrícií. Právě kvůli tomu se rozhodla ostatní informovat o tom, jak se zavražděná chovala.

„Musím říci, že tohle se stát nemělo. A rozhodně ne tak zvěrským způsobem,“ zdůraznila na začátku příspěvku, který sdílela na svém Facebooku. „Jako člověk, který měl přímý sousedský kontakt se zavražděnou a s kterým byla neustále ve sporu, se obávám, že vám naruším představy o domácím násilí. Psát o Patrícii, že byla milá a ochotná pomoci, je z kategorie sci-fi,“ šokovala mnohé.

ČTĚTE TAKÉ: Muž podezřelý z vraždy a rozřezání ženy má být kuchař. Je to můj život, napsal o své profesi

Jak Kozelová tvrdí, zavražděná byla nemocná a potřebovala se léčit. „Byla to těžká alkoholička, velmi těžká. Alkoholiky můžete rozdělit do svou skupin: ti co jsou vtipní, a agresoři. Ona rozhodně patřila do druhé kategorie,“ pokračovala bývalá poslankyně. „Problémy a hádky vyvolávala jako na běžícím páse. Když byla v ráži, chodila nám nadávat, bušila na dveře a křičela,“ líčila.

Vyvolávala bitky na ulici

Zdůraznila, že nadávky hodné „horníka“ nejsou vhodné ke zveřejnění. „Extra ‚milovala‘ mě. Hulákala ve dne, v noci, podle vlastní potřeby a hladiny alkoholu v krvi. Případně podle toho, zda pila doma, nebo se vracela z hospody,“ uvedla Kozelová. Spory měla Patrície vyvolávat i na ulici, a to až do bitek. „Asi třikrát jsem ji sbírala ze schodů u vchodu. Nebyla ani ve stavu dojít domů,“ doplnila.

Podle slov exposlankyně si měla zavražděná domů vodit štamgasty z hospody. „Sousedé kvůli hluku a tenkým stěnám celé noci nespali. Jeden se měl kvůli tomu i odstěhovat, v dalším bytě se střídají nájemníci. Byla to paráda, den co den. Byla nemocným člověkem, který potřebovat pomoc psychiatra, jen musel chtít. To ale ona nechtěla,“ dodala

Ve druhé části rozsáhlého příspěvku popsala, jak se choval Jozef, partner Patrície, který je z její vraždy obviněn a hrozí mu až 25 let ve vězení, informoval web tvnoviny.sk. „Přišel do domu, ani nevím jak. Párkrát jsme se potkali na schodech, vždy pozdravil, respektive zahudroval pozdrav. Jeho přítomnost měla pozitivní vliv. Do bytu přestaly chodit opilecké partie, nikdo nevřískal ani ničím netřískal,“ podotkla.

Bez modřin a sádry

Vše ale změnila první hádka páru. „Normálně se bavili, pak začala přidávat plyn. Nejdříve křičela fráze jako ‚drž hubu, nebo tě vyhodím‘ a ‚vypadni, ty ko***e‘. Náhle se začalo tříštit sklo, házelo se těžkými předměty jako za druhé světové války. Postupně se přidával on a říkal, ať je Patrícia zticha, přestane hulákat a co jí je**,“ sdělila Kozelová. Od té doby se dvojice občas hádala a prala. „I když – nikdo z nás na ní nikdy neviděl modřinu a nikdy neměla nic zlomeného. Tak nevím,“ připustila.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Příbuzní ubodaného chlapce v Hradci promluvili. Útočník má psychickou poruchu a bere drogy

Co ale bývalá poslankyně s jistotou ví, je, že každou hádku měla zahájit zavražděná. „Na rozdíl od ní chodil do práce. Pravidelně si pral kuchařské oblečení. Takže, každá mince má dvě strany. I vražda,“ uzavřela Kozelová.

Že měla mít Patrícia problémy s alkoholem, potvrzují i další sousedé. „Potkával jsem jí na schodech. Buď on podpíral ji, nebo ona jeho. Alkohol tam fungoval věčně,“ konstatoval pro tvnoviny.sk jeden z obyvatel domu. „Krásná žena to byla. On ale skoro každý večer v bytě křičel, že ji zabije,“ sdělil televizi Markíza další soused. „Je to těžký alkoholik. Byli konfliktní,“ pokračovala v líčení sousedka a dodala: „Že se stala vražda? To byla jen otázka času.“

ČTĚTE TAKÉ: Sousedé si stěžovali na zápach. Slovenští policisté v bytě našli dva mrtvé a zraněnou ženu

Nejen lidmi v domě otřásly detaily z celého činu. Podle informací slovenských médií utrpěla žena několik sečných a řezných ran. Vrah jí údajně odřezal části stehen či tváří a rozřezal hrudník. Tělo mělo být přikryté dekou, na ní byl položen britský pas na její jméno. Vedle těla se prý nacházelo Patríciino srdce, ve kbelíku pak další vnitřní orgány.

Tagy: