Brutálně usmrtil švýcarskou Miss a její tělo rozemlel v mixéru. V sebeobraně, hájil se manžel

V případu vraždy finalistky Miss Švýcarsko Kristiny Joksimovičové vypluly na povrch mrazivé detaily případu. Během soudního procesu bylo odhaleno, že její manžel Thomas ženu nejdříve uškrtil, poté její tělo rozřezal, některé části rozemlel v mixéru a rozpustil v chemikáliích, informoval švýcarský portál BZ Basel.

Tělo Joksimovičové bylo nalezeno 13. února 2024 v jejich domě v Binningenu nedaleko švýcarské Basileje. Případ byl zpočátku obestřen tajemstvím, ale o měsíc později, během soudního procesu, se Thomas k vraždě přiznal. Tvrdil však, že na něj jeho žena zaútočila nožem a jednal v sebeobraně. Popsal, že její tělo znetvořil, vše sváděl na paniku, informoval portál BZ Basel.

ČTĚTE TAKÉ: Přítelkyni polil hořlavinou a zapálil. Muž z Brněnska si za trýznivou vraždu odpyká 17 let

Ve středu byly u soudu předloženy forenzní zprávy, které jeho tvrzení o sebeobraně vyvrátily. Soudní experti uvedli, že Thomasovo jednání vykazovalo známky „chladnokrevnosti a sadistických sklonů“.

Dále bylo potvrzeno, že Thomas trpí psychickou poruchou, což zřejmě přispělo k eskalaci násilí. Nástroje, které použil k rozřezání těla, zahrnovaly pilku, nůž i zahradnické nůžky. Části těla rozemlel tyčovým mixérem a rozpustil v chemikáliích, uvedl web NewsBytes.

Kristina Joksimovičová byla úspěšnou modelkou – v roce 2008 pronikla do finále soutěže Miss Švýcarsko.

S manželem Thomasem, s nímž měla dvě dcery, žili na první pohled v harmonickém manželství. Nicméně, jak ukázaly následné výpovědi přátel, manželský vztah byl dlouhodobě v krizi a došlo i k několika policejním zásahům kvůli domácímu násilí.

Thomas, který zůstává ve vazbě, podal žádost o propuštění, ta však byla zamítnuta.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Posedla vás bába šedivá, hřímal Bůh šašek v Plasích. Démony vyháněl bitím žen, byly mu vděčné

Tagy: